Yazan Fare

Yedi, on dört, yirmi bir, yirmi sekiz

Yaza yaza bitmez kelimelerimiz

Otuz beş, kırk iki, kırk dokuz

Yazan fare der bana Yavuz

Elli altı, atmış üç, yetmiş

Yazmak müthiş bir iş

Uydurduğu tekerlemedeki sayıları küçük bir ritimle tekrar etti küçük fare.

7-14-21-28-35-42-49-56-63-70. Bahçedeki on saksıya yedişer tane mısır tohumunu dikti. Yavuz gelmeden işinin bittiği iyi olmuştu. Sevimli küçük kalemini aldı.Yaptığı tüm işlemleri sırasıyla yazdı. Saksıların resimlerini de çizdi. Yavuz, minik farenin yanına öyle bir zıpladı ki elindeki kalemini düşürdü. İkisi birlikte zıplamaya başladılar. Zıplamak en eğlenceli oyundu. Fare, “Bu zıplama oyunumuzun resmini çizelim mi? Renk renk kalemlerle çizmek en az zıplamak kadar eğlenceli bence.”

Yavuz’un biraz canı sıkıldı.“Yazmak da çizmek de bana göre değil. Eğri büğrü benim yaptıklarım.”

Fare not defterini getirdi. “Yazı yazarken zihnimdekilerin kağıt üzerinde canlanması beni mutlu ediyor. Yazımın eğri büğrü olmasını hiç sorun etmedim sanırım. Baksana benim yazım da epey eğri”

Yavuz not defterini aldı. İncelemeye başladı. “Aferin sana yazan fare. Bahara epey mısırımız olacak bu notlara göre.” Yazan Fare kalemini tekrar Yavuz’a uzattı.

“Neler yaparız bu kadar mısırla hadi hayal edip, yazıp çizelim.” Yazan Fare çoktan başlamıştı bile yazmaya.

“Denemekten korkuyorum. Ya yine eğri büğrü olursa.”

“Başarmaktan sonraki en iyi ikinci seçeneğin deneyip başaramamak olduğunu okumuştum bir yerde.” “Haydi, haydi al kalemi…”

Başarmak değil denemenin mutluluğu için eline kalemi alan Yavuz, “Mısır tohumu ile bile birlikte peynir tohumunu ekip peynir ağaçları yetiştirebilseydik.” diye fısıldadı. Kaşar peyniri ağacını sarıya, İzmir tulum peyniri ağacını mora boyayıp hayallerini yazdığı eğri büğrü yazılarla dolu resim kağıdını evin en görünür yerine astı.

Origamiyi katlayın. Hikayenin devamında neler olduğunu düşünün, yazın ve çizin. Resim ya da A4 kağıdına hikayenin resmini çizip yaptığınız origamiyi yapıştırın.

*Baştaki tekerlemeyi ezberleyin. Oyuncağınız, arkadaşınızın ya da aile büyüğünüz tekerlemeyi siz söylerken ağızlarını kıpırdatıp söyler gibi yapsınlar. İsterseniz videosunu çekip bizimle paylaşabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*