Merhaba- 2021/01

Can dostlarım; yeni yılı 372’inci sayıyla birlikte yeni bir dergi ve yeni bir içerikle karşılıyoruz.

Bildiğiniz gibi; malum pandemi sürecinde, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik sıkıntılar baş göstermiş bulunuyor. Haliyle bu daralmadan biz de payımızı alırken uygulama yoluna girdik.

Bu süreçte çok kritik bir karar almak zorunda kaldık. Ya dergimizi kapatacak yahut kötünün iyisi olan dergimizin boyutunu küçülterek size hizmet etmeye devam edecektik.

Ki… İkinci yolu tercih ettiğimizi görüyorsunuz.

Can Kardeş 1981’den itibaren yayın hayatına atıldığında piyasada çok sayıda çocuk dergisi vardı. Üstelik bu dergilerin finans giderini ya bir banka karşılıyor yahut devlet desteği ile yayın hayatını sürdürüyorlardı.

2021’e ayak bastığımız şu günlerde o tarihten bu güne kadar birçok çocuk dergisi piyasadan silindi. Üstelik arkalarında sermaye sahipleri olduğu halde hepsi birer tarih oldu.

Ancak Can Kardeş bu zorlu yola girdiği günden itibaren dev ekonomik dalgalarla boğuştu, nice zorluklarla karşılaştı. Ama tüm bu sıkıntılara rağmen yayın hayatını sürdürmeyi başarmış tek dergidir. Üstelik hiçbir devlet desteği olmadan.

Kendi yağıyla kavrulan Can Kardeş, elbette ki, sizin desteğiniz sayesinde bu günlere kadar geldi. Tabii ki, kuşaktan kuşağa hizmet veren bu derginizin en büyük sermayesi siz okurlarımızdır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

En büyük sermayemiz olan Can Kardeş okurlarının bu desteği devam ettiği müddetçe bizler de size hizmet etmeyi sürdüreceğiz.

Gözlerinizdeki nur hiç sönmesin, Allah’a emanet olun.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*