Virüsü temizlikle kovalım!

Bu yılın en önemli konusu hepimiz için, hiç tanımadığımız bir virüsün hayatımıza girmesi oldu. Öğrenci olarak bundan çok etkilendik. Uzaktan eğitim ile ilk kez tanıştık. Ben haftada iki gün okula gidiyorum. Onun dışındaki günler, evden canlı derslerimiz oluyor. Okula hiç gitmeyen arkadaşlarımız da var. Bunların bazılarının kronik rahatsızlığı var. Bazıları da ailesindeki kronik rahatsızlığı olan kişileri korumak için okula gitmiyorlar.
Okula giderken çantamda ayrıca bir temizlik çantası bulunduruyorum. İçinde sabunum, havlum, dezenfektanım ve kolonyam var. Her teneffüste ellerimi yıkıyorum. Bir yerlere dokunduysam, ellerimle yüzüme, gözüme dokunmuyorum. Sınıfta her birimiz tek oturuyoruz ve maskelerimizi hiç çıkarmıyoruz.
Bu kurallara uyarsak ve temizliğe çok dikkat edersek, virüsler de bizden korkar ve yanımıza yaklaşamazlar. Bir de, özellikle dedelerimize ve büyük annelerimize bir süre sarılıp öpmemeliyiz. Çünkü virüs yaşlı insanlarda daha tehlikeli olduğu için onları korumalıyız.
Hiç endişelenmeyin arkadaşlar. Bir gün bu yaşadıklarımız geride kalacak. Bize de dikkatli ve daha temiz olmak gibi alışkanlıklar kazandırarak hayatımızdan uzaklaşacak. Herkese sağlıklı, mutlu, başarılı günler diliyorum. Hoşça kalın.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*