Başka Bakış

Anne kaplan, yavru kaplanın sarı kahverengi tüylerinin üzerindeki yaprağı nazikçe aldı. “Nereden geliyorsun? dedi şaşkınlıkla. “Yaprakla dolmuş postunun üstü.” Nehrin kıyısından geliyordu yavru kaplan. Nehrin sularında gördüğü yansımasına iyice bakmış, tüylerini düzeltmiş ama o yaprakları hiç farketmemişti. Yapraklar tüylerinin rengi gibiydi. Kamufle olmuşlardı. Ormanda en sevdiği yer olan nehir kıyısında, ağaçların yaprakları arasında arkadaşları ile saklambaç oynarlardı. Ağaçlarla sanki aynı renk olduklarından saklandıkları yeri bulmak zor olduğu kadar, eğlenceli de olurdu. Ağaç demek onun için sarı, kırmızı ve turuncu yapraklar arasında oyun demekti. İşte o gün yine yaprakların arasında oyun oynuyordu ki duyduğu ses ile hemen saklandı.

“Sevgili ağaç, yeşil yapraklarınızın arasında turuncu ve kırmızıya dönmüş yaprakların hoş görünüyor. Birlikte bir fotoğraf çekilebilir miyiz?”

Saygı ve hayranlıkla bakıyordu. Sanki ağaç izin vermişçesine… “Çıkırt…”

Kaplan çıkan sesle birlikte bulunduğu yerden fırladı. İlk defa biri ondan çekinmemişti. Diğerleri gibi değildi bu çocuk.

“Fotoğraf çekerken senin gibi izin alan birine de ilk defa rastlıyorum.” dedi.

“Merhaba, tüm tabiat canlı. Bana nasıl davranılması gerekiyorsa onlara öyle davranmak hoşuma gidiyor.”

Kaplan annesinin daha geçen gün ona anlattığı soylarının ne kadar tükendiği ile ilgili cümleler aklına geldi. Biraz ürperdi. Ama keşke tüm insanlar bu çocuk gibi olsaydı. Çocuk sözlerine devam etti:

“Biliyor musun? Bugüne kadar ağaçları hep yeşil, yemyeşil çizerdim. Diyorum ki, daha önce hiç ağaç görmemiş biri benim resimlerimden ağacı öğrenecek olsa.”

“Bu iyi olmazdı.” dedi yavru kaplan.

“Evet çünkü ağaçları her zaman yeşil olduğunu zannedebilirdi.” diye yavru kaplanın sözlerini tamamladı çocuk. Ağacın önüne geçerse bu muhteşem sonbahar yaprakları ile dolu ağaç ile birlikte resmini çizebileceğini söyledi. Yavru kaplanın bu fikir hoşuna gitmişti. Sonra yerdeki birkaç sarı, turuncu, kırmızı yaprağı da alarak kaplanın postunu süsledi. Artık çizmeye ve dünyanın farklı bakış açılarıyla daha farklı görülebileceğini göstermeye hazırdı.

Origamiyi katlayın. Hikayeyi okuyup resmini çizin. Katladığınız origamiyi resminizin uygun yerine yapıştırın. Ağaç yapraklarının mevsimsel değişimlere göre nasıl değiştiğini araştırıp ister yazın, ister çizin ister canlandırın.

Yaptığınız origamiyi sosyal medya hesaplarımıza yollamayı unutmayın!

Instagram için tıklayın.

Twitter için tıklayın.

Facebook için tıklayın.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*