Meşe Ağacı

Dostum 50 yıllık meşe ağacının altında değişik bir buluşma gerçekleşecekti bugün. Yok yok 50 yaşından büyük değilim… Daha 8 yaşındayım. Peki nereden biliyorum 50 yıllık olduğunu meşe ağacının? Tabii ki güzelim palamutlarından. Meşe ağacı meyve vermek için en az 50 yaşında olmalıdır. 50 yaşına gelmeden palamut vermeyen ağacımın palamutları ile kendimi bildim bileli oyun oynarım. Sincapların yiyeceği olan palamutlar benim oyuncağımdır.

Bir keresinde onlardan bir sürü kukla yapmıştım. Palamutun şapkaya benzettiğim kalın kabuklu kısmından önce delik açmıştım.Sonra bir ip geçirmiştim. Asıl meyvenin olduğu kısma da çeşit çeşit yüzler çizmiştim. Palamutları top yaparım bazen. Elime aldığım bir çubukla sürüklemek çok heyecanlı olur. Bazen de oyunum, yaprak ve dallarla oluşturduğum bölgeye en çok palamutu yuvarlamadır.

Meşe ağacının altında uzun uzun oyalanırım. Tüm dalları ve yapraklarını incelerim. Hep bir sincapla karşılaşmayı umut ederim. Hani sincaplar fındık, ceviz, palamut severdi . Hani onları yemek ve kışlık saklamak için bu ağaçlarda gezer, yuva yapardı. Niye ben bir tane bile göremedim? Geçen ilkbaharda meşe dostumun tam yanında bir meşe fidanı çıktı. Çok sevindim. Çünkü meşe ağacım bahçedeki tek ağaçtı. Etrafı duvarlar ve binalarla çevrili bahçede tek olmak zorunda kalmayacaktı bundan böyle. Kim bilir belki de sincaplar ondan yuva yapmamıştı bu ağaca. İnsan ister mi küçücük bir alanda yaşamayı? Kim bilir belki de bir sincap gelip gizlice gömdü bir palamudu. Ağaçlar çoğalsın sincaplar yuva yapabilsin diye. İşte o gün arkadaşımla o ağacın altında bir çok ağaç fidanı dikmek için buluşacaktık. Ağaçlar büyüsün, sincaplar ağaçlara yerleşsin ve çocuklar sincapları merak etmesin diye…

Sincap origamisini katlayalım . Resim kağıdına bir çok ağaç çizelim ve sincap origamilerini ağaçların üzerine yapıştıralım. Merak ettiğimiz canlılar ve doğal yaşama ortamları hakkında araştırma yapalım.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*