Yarı Limanı’na Gidiyoruz!

Hey Okurcan neredesin? Okurcan, sesimi duyuyor musun? Dur koşma, Okurcan seni bekliyorum.

Merhaba Okurcan, nasılsın? Bugün biraz geciktin. Tahmin etmiştim. Hadi hemen yola çıkalım. Bugün YARI LİMANI’na gidiyoruz. Hazır mısın Okurcan? O hâlde yolculuk başlasın.

Biliyor musun Okurcan, ben tavşan resimlerini çok severim. Bu hafta okulda kolaj çalışması yaptık. Kolaj çalışması için herkes istediği resmi getirebilir demişti öğretmenimiz. Ben de tavşanımızın resmini götürdüm. Arkadaşlarım Tobi’nin resmini çok beğendiler.

Tobi’yi annem geçen yıl doğum günümde hediye olarak aldı. Tobi’nin beyaz, gri tüyleri var. Tüylerinin rengi çok hoşuma gidiyor. Kışın açık gri olan tüylerinin rengi yazın biraz koyulaşıyor. Bunu ilk farkettiğimde korkmuştum ama tavşanlarda normal bir durum olduğunu öğrenince rahatladım. Tobi’nin aynı zamanda iri gözleri var. O kadar tatlı bakıyor ki anlatamam. Ama Tobi’yle uyku saatlerinde anlaşamıyoruz. Çünkü Tobi gündüz uyumayı seviyor. Ben ise geceleri uyuyorum. Uyku saatlerimiz farklı olduğu için zaman zaman oyunumuzu yarıda kesmek zorunda kalıyoruz.

Tobi gelince tavşanlar hakkında araştırma yapmıştım. Tavşanlar ele alınmaktan hoşlanmazlarmış. Ama Tobi beni sevdiği için elime aldığımda sesini çıkarmıyor. Tobi’nin ön dişleri sürekli uzuyor. Bu nedenle yiyecekleri kemirerek tüketiyor. Böylece dişlerini törpülemiş oluyor. Tobi keskin dişleri sayesinde havucu kolaylıkla yiyor. Havuç yerken kırt kırt, hart hurt gibi sesler çıkarıyor. Kırt kırt, hart hurt, kırt kırt, hart hurt. Hahaha çok komik değil mi Okurcan? Onu havuç yerken izlemek çok hoşuma gidiyor. Tobi, yeşillikleri ve sebzeleri de çok seviyor.

Yaptığım araştırma sayesinde tavşanların burnunun çok iyi koku aldığını da öğrendim. Tobi bize geldiğinde sürekli zıplıyordu. İlk zamanlarda biraz garip gelse de alıştım bu duruma. Meğer Tobi mutlu olduğu zamanlarda sürekli zıplıyormuş. Aaa Okurcan, Tobi evin içinde zıplamıyor. Sen Tobi’yi evde beslediğimi mi düşündün? Tobi’yi bahçemizde besliyorum. Tavşanları evde beslemek uygun değil bence. Evimizin bahçesi olmasaydı, annem bana hediye olarak bir tavşan almazdı. Çünkü Tobi’yi evde beslesek bizim için çok zor olurdu. Üstelik istediği gibi hareket edemeyeceği için Tobi de istemezdi. Aaa bak Okurcan, limana geldik. Zaman çok çabuk geçti.

Hadi kuralımızı okuyalım.

Kural 16: Resfebede bazı harflerin yarısının boyasız olduğunu görürsünüz. Bu durumda bu harflerden önce veya sonra yarı diye okumanız gerekmektedir.

Resfebeyi birlikte okuyalım.

Yarılamak

Aferin Okurcan, sen harika bir çocuksun.

Limandaki diğer resfebeleri senin okuman gerekiyor. Kolay gelsin.

Limandan ayrılmadan önce YARIŞ kelimesinin resfebesini yapmalısın. İşte sana ipuçları.

Adım 1: Ş yaz. Biraz tombul, içi boş olsun.

Adım 2: Yarısını siyah renge boya.

 

CEVAPLAR: YARIK YARIN YARILAMAK YARIŞMA UYARI 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*