Ok Limanı’na Yolculuk

Merhaba Okurcan,
Sana çok güzel haberlerim var. Geçen ay senden ayrıldıktan sonra okçuluk kursuna başladım.
Bu kursta çok şey öğrendim. Bugün seni kursun olduğu limana götüreceğim. Kursun yeri nerede mi? Tabii ki de OK LİMANI’nda. Bekle bizi OK LİMANIIIIIII biz geliyoruuuuuz!
Resfecanla Okurcan geliiiyooorrr! Tam yol ileri!
Okurcan bak. Dalgalara bak. Dağ gibi dalgalar. Kış aylarında hep dalgalı oluyor deniz.
Korkma canııım, benim kaptanlığım iyidir. Seni, sağ salim OK LİMANI’na götürürüm. Ben ok atma çalışmaları yaparken sen de resfebeleri çözersin. Benimle kursa gelmek mi istiyorsun?
Evet, evet bence de çok keyifli olur. O zaman önce resfebeleri çözer sonra kursa gideriz. Biliyor musun Okurcan? Ben resim yapmayı, müzik dinlemeyi, basketbol oynamayı çok severim. Bence her çocuğun bir hobisi olmalı. Hobisine uygun sosyal faaliyetlere katılmalı.
Aslında bir hobi diye sınırlandırmamak lazım. Yaşantımızda birden fazla hobimiz olabilir. Sen nelerden hoşlanırsın Okurcan?
Okurcan:……………..
Ooooo Okurcan. Süpersin. Senin de yapmaktan hoşlandığın pek çok şey varmış. Bana bir soru sormak mı istiyorsun? Hadi sor bakalım.
Okurcan:…………….
Bak anlatayım. Bir gün fuara gitmiştik. Gün boyu gezdik, eğlendik. Çarpışan arabalara bindik, masal kahramanlarıyla dolu Masal Tüneli’ne girdik. Ardından Obur Fil’in çadırına girdik.
En çok orada eğlendim. Çadırın içinde Obur Fil ve palyaço vardı. Obur Fil sürekli palyaçoyu kovalıyordu. Neden mi? Palyaçonun elindeki yiyecekleri yemek için tabii ki. Obur Fil, sürekli palyaçoyu kovalıyordu ama yakaladığı yerde de hortumunu palyaçonun bacaklarına dolayıp onu düşürüyordu. Bak sen de gülüyorsun.O gün ben de çok gülmüştüm. Gösterinin sonunda palyaço elinde bir ok ve yayla geldi sahneye. Obur Fil, hortumunu yukarı kaldırdı.
Palyaço elindeki kırmızı elmayı Obur Fil’in hortumunun ucuna yerleştirdi. Sonra Obur Fil’den uzaklaştı. Yayı gerdi ve oku fırlattı. Ok elmaya saplandı. Süper bir gösteriydi. İşte o an karar verdim. Ok atmayı öğrenmeliydim…
Bak limana yanaşıyoruz. Bakalım, bu limanda hangi resfebelerle karşılaşacağız. Gemiden inerken dikkat et Okurcan. Ben de okumu ve yayımı alıp geliyorum.
Okurcan gel, gel. Bu tarafa gel. Bak kural burada yazıyor.

Kural 7:
Resfebede ok işareti gördüğümüzde bu işareti ok diye okumanız yeterlidir.

İlk resfebeyi birlikte okuyalım mı?
Cevap: TOK.

Sen harika bir çocuksun Okurcan. Hadi şimdi de diğer resfebeleri çöz. Bunlarda sana yardım edemem. Yardım istemiyorum, hepsi de çok kolay okuyabilirim mi diyorsun? Evet, bence de çok kolay.

Hadi bakalım şimdi de sana ayrılan bölüme OKYANUS RESFEBESİ yapman gerekiyor. İpuçları benden, OKYANUS RESFEBESİ yapmak senden.

Adım 1: Ok işareti çiz.
Adım 2: Sayfayı yan çevir.
Adım 3: U yaz.(Kural 3’ü hatırlıyor musun?)
Adım 4: Sayfayı düz çevir.
Adım 5: Sayıyla 10 yaz.

Çok kolay olduğunu gördün değil mi? Biliyorum, biliyorum Okurcan. OKYANUS RESFEBESİ’ni başka türlü yapabilir miyiz diye soruyorsun. Şu an çok heyecanlı görüyorum seni. Resfebeyi çizmek için heyecanla bekliyorsun. Bu resfebeyi başka türlü de yapabiliriz. İşte ipuçları…

Adım 1: Ok işareti çiz.
Adım 2: Ters ay çiz.
Adım 3: N yaz.
Adım 4: U yaz.
Adım 5: S yaz.

CEVAPLAR: DOKUZ, OKUL, YOKSUL, OKUMA, NOKTA, KOKU.

Dilek Açıkgöz

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*