Başıma Gelenler Başımın Üstü

Burası bir uzay istasyonu mu? Yoksa her birinde maske ve yeşil kıyafet olan kişiler deuzaydan gelmiş uzaylılar mı?
Bana da giydirmişler bu yeşil kıyafetlerden.
Birilerine soru sormak istiyorum da üstünde olduğum tekerlekli masanın gıcırtısından beni duyan olur mu? Hem bu maskeliler
benim dilimden anlar mı ki? Çocuk dili benim dilim… Şimdi başlayacağım çocuk dilinin en evrensel sözcüklerine… Ağlayarak söylemek…
Tekerlekli masa ile ışıklarının gözlerimi kamaştırdığı, sayamadığım kadar çok koridordan geçiyoruz… Yaz günündeyiz ama buz gibi koridorlar… Çok sıcak diye şikâyet ettiğim evimize gitmek istiyorum. Kaçmak hatta…
Çok pişmanım keşke o kadar çok uzaylılarla ilgili film izlemeseydim. Saçları lüle lüle olan yeşil kıyafetli, sakince maskesini indirdi.
Karşılaşacağım manzaranın korkunçluğuna hazırken tatlı sesli bir kadın “Merhaba ben Doktor Gülfem. Küçük bir ameliyat için buradasın.”
Burası hastanenin ameliyathanesi idi. Doktorun merhaba sözü beni bahçedeki kirpiyle tanıştığım güne döndürdü.
Aslında bu kirpiyle ilgili eğlenceli gözlemlerin sonucunda yaptığım hareketlerin, burada olmam sebebi olduğunu hatırlattı. Küçük kirpiyle de topum çalılıkların arasına kaçtığında karşılaştık.
Bizim bahçede kirpi yaşadığını bilmiyordum.
İkimizde şaşırdık. O tortop oldu ben de topumu oradan alıp hızlıca uzaklaştım.
Biraz daha bekleyip iyice incelemediğime çok pişman olmuştum. O günden sonra her gün sessizce kirpiyi gözlemliyordum. Bazen bizim gibi beş adet olan parmakları ile hızlı hızlı yürüyüşünü seyrediyor, bazen küçük su birikintisinde böyle kolay yüzebildiği için hayran oluyordum. Onu gördükçe yüzmeyi öğrenmekten korkmamak için kendime söz veriyordum.
Kirpim bir süre yok olduğunda çok üzülmüştüm. Meğerse kış uykusuna yatmış.
Uykudan uyandığında onun daha canlı, hevesli olduğunu gördüğümde bazen beklemenin beni de iyileştireceğini düşündüm. Tabiat ne güzel ve eğlenceliydi. Ne de güzel bir öğretmen.
Zorla bana öğretmeye kalkmıyordu.
Tam da böyle geçip giden günlerin birinde tabiatta geçirdiğim bir kaza vücudumda var olan bir hastalığın birazcık artmasına neden olmuştu. Bu da ancak bu ameliyatı geçirmekle iyileşecekti. Bazen güzelliklerle korkular birbirine karışabiliyor sanırım. İyileşince kirpim ve yeni doğan sekiz yavrusu ile yeni keşifler yapmayı planlıyorum. Kim bilir belki yepyeni canlılarda tanıma fırsatım bile olur.
Ama tabii ki bu sefer daha önce yaptığım hataları yapmadan bu uzay istasyon gibi yerden uzak kalarak… Denemekten, keşfetmekten pes etmek yok.
Bu hikâyenin geçtiği yeri çizip boyayın.
Kirpi origamisini yapın.
Bu hikâyede çocuğun gözlemlerini okudunuz.
Kirpiye konuşma balonu yaparak kirpinin çocukla ilgili gözlemleri sonucunda söylemiş olabileceği cümleleri yazın.

 

Yazan: Mihriban Sezer

Çizen: Ravzanur Güleçyüz

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*