Sayılar Limanı’na Yolculuk

Buraya gelirken inanamayacağın şeyler oldu. Bir grup çocuk çevremi sardı. Resfecan,
Resfecan diye tezahürata başladılar. Bir süre sonra da bizi de yanına al diye ısrar ettiler.
Olmaz Okurcan’a söz verdim dediysem de ikna olmadılar. Gezdiğimiz limanları çok merak ediyorlarmış. Ne dersin Okurcan? Gelecek ay bizimle gelebilirler mi? Kabul edeceğini biliyordum. O zaman biz yola çıkabiliriz. Bu ay SAYILAR LİMANI’na gidiyoruz. Yolculuğumuz sırasında seninle sayılarla ilgili konuşabiliriz. Ritmik sayma mı? Evet, süper bir fikir. O zaman ritmik sayma yapalım. Ben 100’e kadar onar onar ritmik sayacağım. Sen de 100’e kadar beşer beşer saymak istiyorsun öyle mi? Tamam, başlıyoruz. İlk ben sayıyorum. 10-20-30-40-50-60-70-80-90-100.
Şimdi sıra sen de.
Oooo Okurcan ne kadar hızlı sayıyorsun. Harikasın. Fark ettim de sen resfebe çözmeye başladığından beri çok hızlı düşünmeye başladın. Zihnin sanki saniyelerle yarışıyor. O kadar değil mi? Şimdi o kadar hızlı olamadığını ben de biliyorum ama başlangıç seviyesi için süper bir hızdasın. Uğradığımız limanlardaki tüm kuralları öğrendin. SAYILAR LİMANI’nda karşılaşacağımız kural hakkında bir fikrin var mı? Hadi söyle bakalım. Hımm olabilir. Zaten limana da az kaldı. Oraya varınca göreceğiz tahminin doğru muymuş? Okurcan ben limana yanaşırken sen şuradaki sırt çantamı alır mısın? İçinde ne mi var? Sürpriz olsun o zaman. İşte geldik. Gemiden inerken dikkatli ol Okurcan. Bakalım kuralımız neymiş?

Kural 4:
Resfebelerde sayılar kullanılır. Bu sayıları gördüğümüz yerde sayının okunuşunu söylüyoruz.
Tahminin doğru çıktı değil mi? Harikasın. Hadi yandaki resfebeyi birlikte okuyalım. BEŞİR

NOT: Cevapları en alta koyduk. Hepsini de doğru bulduğuna eminim.

Aşağıdaki resfebeleri senin okuman gerekiyor.

 

Bu güzel gün için sana çok teşekkür ederim Okurcan. SAYILAR LİMANI’ndan ayrılmadan önce resfebemizi yapalım. Resfebesini yapacağımız sözcüğümüz BİRİKİNTİ sözcüğü. Sana yardıma hazırım. Senin için yazdığım ipuçlarını kullanabilirsin.

Adım 1: 1 yaz.
Adım 2: 2 yaz.
Adım 3: NTİ yaz.
Bu çok kolay diyorsan seninle biraz daha zorunu yapabiliriz. Adımları takip et o zaman.

Adım 1: 1 yaz.
Adım 2: 2 yaz.
Adım 3: N yaz.
Adım 4: Ters köpek resmi çiz. Unutma köpeğin sırtı yerde ayakları havada olacak. Hatırlarsın MİSER Lİ- MANI’nda öğrenmiştik bu kuralı. Senin için bir hatırlatma daha köpek ve it kelimeleri eş anlamlı kelimelerdir.
Adım 5: Dağ resmini boyayabilirsin.
Şimdi aklıma geldi. Bu resfebeyi farklı bir şekilde de yapabiliriz

Kolay gelsin Okurcan. Senden bir ricam olacak.
Okulda öğretmenine ve arkadaşlarına benden bahseder misin? Onlarla tanışmak istediğimi söyler misin? Öğrendiklerini onlara anlatmayı unutma.
Benim gitmem lazım. Çok işim var. Biliyorsun gelecek ay misafirlerimiz olacak. Çok heyecanlıyım çok. Bakalım onlarla nasıl maceralar yaşayacağız? Gelecek ay görüşmek üzere hoşça kal.

CEVAPLAR: ALTIN, SEKİZGEN, KİBİR, DÖRTLÜK, SON, İKİZ.

Dilek Açıkgöz

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*