Kendi Kitabımı Tasarlıyorum!

Merhaba Can kardeşim, mü’min kardeşim, mü’mine kardeşim!
Bu ayki konumuz; “Namaz”. Biz de kendi namaz kitabımızı kendimiz hazırlayalım istedik.

Malzemeler
Yeşil karton
Mor metalik fon kart onu
Resimler
Makas, tırtıklı makas
Yapıştırıcı
Kalem
Zımba

Etkinliğimize başlamadan önce internetten namaz kılan çocuk çizimleri buluyoruz. Bu çizimlerin boyutunu düzenleyip renkli çıktı alıyoruz.

Tırtıklı makas yardımı ile resimlerimizi dikdörtgen şekilde kesiyoruz.

Sonra A4 boyutundaki yeşil kartonlarımızı tam ortadan ikiye ayırıyoruz ve resimlerimizi yeşil kartonlara yapıştırıyoruz.

Tamamını yapıştırdıktan sonra, namazın bölümlerine göre kartonlarımızı sıraya diziyoruz: İftitah tekbiri en önde olacak şekilde, kıyam, kıraat, rükû, secde, kade-i ahire. Sıraya dizilen kartonlarımızı kitap haline getirmek için en sol orta kısımdan zımbalıyoruz.

Şimdi mor parlak kartona cami resmi çizelim. A4 boyutundaki mor kartonumuzun arka kısmına bir cami resminden bakarak çizim yapıyoruz. Daha sonra dikkatlice kesiyoruz. Bilgisayarda hazırladığımız “Namaz Kitabım” başlığını yapıştırıyoruz.
Öne cami, arkaya sıralı namaz resimleri gelecek şekilde düzenleyip en soldan tekrar zımbalıyoruz. İşte kitabımız hazır! 🙂 Dilerseniz resimlerin altına namazın kılınışı ile ilgili minik notlar düşebilirsiniz. Bir dahaki aya kadar merakla kalın dostlarım…

Arkadaşlar siz de yaptığınız faaliyetlerin fotoğraflarını çekip bize gönderin, yayınlayalım. E-Mail: cankardeseditor@gmail.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*