BİR HİKÂYECİK, BİR ETKİNLİK: “DOĞDUĞUM YER DEĞİL, DOYDUĞUM YER: YUVAM”

“Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde, kalbur saman içinde büyük bir şehrin lunaparkında yuvalanan bir kuş ailesi varmış.
Kuş yuvası parktaki ağaçların bir tanesinin en üst dallarından birindeymiş. Acıktıklarında ağaçların meyvelerinden yer, susadıkça parkın fıskiyeli havuzundan saçılan sulardan içerlermiş. Kuş ailesinin hiçbir ferdi ne gerçek bir ormanı,
ne de dağları veya ovaları hiç görmemiş. O yerler hakkında sadece yazdan yaza onları ziyarete gelen göçmen kuş dostlarının anlattıklarından bilgi alırlarmış. Onların en büyük mutluluğu parka gelen çocuklarmış. Çocukların koşuşturmalarını görmesi, çıkardıkları sesleri dinlemesi kuşları çok sevindirirmiş. Onlar da mutluluklarını, çocukların oynarken çıkardıkları seslere karşılık vererek, neşeli cıvıltılar çıkararak, adeta onlarla oynayarak paylaşırlarmış…”
Bu masalın buraya kadar olan bölümünü, origamiden yapacağınız kuşları bir karton ya da A4 kâğıdına yapıştırıp canlandırabilirsiniz.
Hatta kuşların yaşadığı parkları, yuvaları veya ağaçları da çizerek tamamlayabilirsiniz. Katlamanız, çiziminiz ve yapıştırmanız bittikten sonra masalın devamını siz olsanız nasıl tamamlardınız?
Düşünüp anlatın ya da yazın.
Origami bizler için hem bir oyun, hem de bir oyuncak olabilir.
Kuş origamisini yapmak için ihtiyacınız olan sadece kare bir kâğıt. Sayfada gördüğünüz diyagrama bakarak
katlamayı yapın. Sonra da dilediğiniz renge boyayabilirsiniz…
İyi oyunlar!

Çizen: Ravzanur Güleçyüz

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*