Aaa, ne kadar da benziyooor!

Kâinattaki tüm meyve ve sebzeler sağlık açısından çok önemli vitamin ve mineraller içerir. Allah, tüm bu nimetleri biz insanlara faydalı olduğu için yaratmıştır. Hiç aklınıza, bu gıdaların vücudumuzdaki organlara benzediği gelir miydi?

Kalp Dostu Domates

Mesela domatesi ele alalım. Domates, kalp gibi kırmızı renkte ve odacıklardan oluşur. Domates, kalp hastalıklarından korunmamıza yardımcı olur ve kalbimizi korur. Aynı zamanda vücudumuzdaki kanın üretilmesini sağlar.

Küçük Beyin, Ceviz

Ceviz şekil olarak beynin loblarına benzer bir özellik gösterir. Cevizin üzerindeki kıvrımların ve hatların insan beyninin görünüşüyle aynı olması sizce şaşırtıcı değil mi? Cevizde yüksek oranda omega-3 yağı içerdiği için beyin sağlığını korur ve hâfızayı
güçlendirir. Birçok vitamin ve mineral açısından en değerli ve bir o kadar da lezzetli olan bir kuruyemiştir. Ceviz içinin, dış sert kabuğuyla korunduğu gibi cevize benzer beynimizin de kafatasıyla korunduğunu hiç düşündünüz mü?

Göze Benzerliği İle Havuç

Sağlığımız için en önemli sebzelerden biri de havuçtur. Aynı zamanda A vitamini yönünden zengin olan havuç, göz sağlığımız için de vazgeçilmez bir besindir. Havuç dilimi insan gözüne benzer. Eğer siz de bir havucu enine keserseniz, iç kısmının görüntüsünün göz bebeğine ne kadar benzediğini görebilirsiniz.

Güçlü Kemiklerin Sırrı Kereviz

Yararlarını saymakla bitiremeyeceğimiz sebzelerden bir tanesi de kereviz. Kereviz sebzesinin sapında bol miktarda K vitamini bulunuyor. Biliyoruz ki, K vitamini kemiklerimiz ve iskeletimiz için çok önemli bir vitamin. Şekil olarak da kemiklere çok benzeyen kereviz sapı, kemiklerimize güç verir, aynı zamanda da kalp ve göz sağlığımız için çok faydalıdır.

Sağlıklı Dişler İçin Çilek

Dişin ve çileğin iç kısmı birbirine gerçekten çok benzerdir. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir meyve türü olan çilek, tam bir vitamin ve mineral deposudur. Çilek, dişlerimizin daha güçlü olması ve diş etlerinin sağlıklı olmasına katkı sağlar, aynı zamanda dişleri çürümeye karşı da korur. Diş çürümesinin önlenmesine yardımcı olan çilek, dişlerin çürümesine neden olan her türden yiyecek ve
içeceğin, verecekleri zararı azaltmaya da yardımcı olur. Zengin C vitamini içeren çilek, güçlü ve sağlıklı dişlere, diş etlerine ve ağız yapısına sahip olmanızı sağlar.
Besinlerin faydalarını saymakla bitiremedik öyle değil mi? Bedenimiz için gerekli olan bu nimetleri gönderen Allah’ımıza çok teşekkür ederiz.

Tuğba Karakurt

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*