Montessori ile Toplama İşlemi

Merhaba Sevgili arkadaşlar nasılsınız? Bu ay Montessori ile toplama işlemi yapmayı öğreneceğiz. İşlemleri somut hale getirdiğimizden anaokulu ve ilkokul öğrencileri için eğlenceli ve etkili bir yöntem.

Malzemeler
Renkli Karton
Keçeli kalem
Cetvel
Makas
3 adet ufak tabak
Renkli boncuklar

1) İstediğimiz renk bir karton, kalem, cetvel ve makası masamıza alıyoruz. Fotoğraftaki gibi 2*10 cm ebatında on adet karton kesiyoruz.

2) Yapmak istediğimiz işlemleri sırayla keçeli kalem ile yazıyoruz. 2*2 cm ebatında 12 adet karton kesiyoruz ve on tanesinin üzerine sayıyla işlem sonuçlarını yazıyoruz. İki tanesine de artı ve eşittir sembollerini yazıyoruz.

3) Masamızda fotoğraftaki gibi bir düzenek oluşturuyoruz. İşlemler sol tarafa, işlem sonuçları sağ tarafa ve alt alta diziliyor. Ortaya üç adet aynı büyüklükte ufak tabak koyuyoruz. Toplananların arasına artı, toplamın önüne de eşittir sembollü kartonu koyuyoruz.

4) Şimdi ilk işlemimizi yapmaya hazırız. Sol taraftan “2+1=” işlemini seçiyorum.

5) Toplanan sayıları boncuk olarak düşünüyoruz. İlk tabağa 2 adet boncuk koyuyoruz. Diğer tabağa 1 adet boncuk koyuyoruz.
Toplama işlemini somut şekilde yapıp 3 adet boncuğu da toplam tabağına koyarak işlemimizi tamamlamış oluyoruz. Eğlenerek öğreniyoruz… 🙂

Arkadaşlar siz de yaptığınız faaliyetlerin fotoğraflarını çekip bize gönderin, yayınlayalım. E-Mail: cankardeseditor@gmail.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*