MUTLU YUVA DERNEĞİ’NDEN HER ÇOCUĞA BİR AİLE

Gülsüm Hanım evli ve üç çocuk annesi. Aynı zamanda Mutlu Yuva Derneği’nde Hâmî Aile Komisyon başkanı olarak 8 yıldır görevi başında… Kendisine “Hâmî Aile”yi sorduk.

Aile ortamını keşfedilmesini İstiyoruz

Gülsüm Hanım, bize Mutlu Yuva Derneği’ni ve misyonunu anlatabilir misiniz?

Mutlu Yuva Derneği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yaptığı iş birliği kapsamında, kimsesiz ve korunmaya ihtiyaç duyan çocuklar için; 5-6 çocuğun bir evde kalarak aile ortamını keşfedebilmelerini, komşuluk ve mahalle olgusunu öğrenebilmelerini ve toplumla iç içe yaşayarak, topluma nitelikli bireyler olabilmelerini sağlamak maksadıyla çocuk evleri açmaktadır.
Mutlu Yuva Derneği kimsesiz ve korunmaya ihtiyacı olan çocukların her türlü maddi ve manevi ihtiyaçlarını sevgi dolu bir yuvada karşılamak amacıyla 2010 yılında kurularak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yapılan işbirliği içinde faaliyetlerine başlamıştır.

Çocuk aile varlığını hissetmeli 

Hâmî Aile Komisyon başkanı olduğunuzu söylemiştiniz. Hâmî Aile nedir, bize biraz bu konudan bahsedebilir misiniz?

Her çocuğa bir aile hedefi ile çocuk evlerinde kalan çocukların, kendisine özel belirlenmiş bir ailenin haftada en az bir gün misafiri olarak hayatına dâhil olmasıdır.
Hâmi Aile uygulamaları ile hâmî olunan kimsesiz, korunmaya ihtiyaç duyan ya da çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakılamayan çocuğa, yoksun olduğu sıcak aile ortamını, anne – baba rol modelini, aile içi iletişim yapısının gösterilmesi, onu seven, koruyan, güvenebileceği bir ailenin varlığının hissettirilmesi hedeflenmektedir.

Tüm toplumu duyarlı olmaya davet ediyorum

Çalışmalarınızda başarılar diler, bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Çok teşekkür ederim. Size de çalışmalarınızda başarılar dilerken, aramızda yaşayan dezavantajlı bu çocuklarımızla ilgili tüm toplumu duyarlı olmaya ve sorumluluk almaya davet ediyorum.

RÖPORTAJ/Kübra Örnek

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*