Pastel Boyalarınızı Atmayın Kullanın!

cof

Merhaba Sevgili Can Kardeşlerim, nasılsınız?
Düşündüm de; evlerimizde kırılmış birçok pastel boya mevcut değil mi? Bir kısmı o kadar ufak ki ne kullanabiliyoruz, ne de atmaya kıyabiliyoruz. Size harika bir fikrim var! Onları geri dönüşüm şeklinde yenileyebilir ve kullanıma hazır hale getirebiliriz.
Nasıl mı? Anlatayım…

Malzemeler
Kırık pastel boyalar
Bıçak
Şekilli ufak silikon
kalıplar
Fırın

1) İlk olarak istediğimiz şekilde silikon kek kalıpları satın alıyoruz. Bunları bir defalık kullanıp atacağız ya da sadece boya işlemleri için ayıracağız. Kullanım sonrası asla gıdayla temas ettirmemeliyiz.

2) Evimizdeki kırık pastel boyaları masamıza alıyoruz.

3) Bıçak yardımıyla pastel boyalarımızı ufak ufak kesiyoruz.( Lütfen bu aşamayı büyüklerinizden yardım isteyerek tamamlayın.) Ve kalıplarımıza zevkimize göre yerleştiriyoruz.

4) Önceden ısıtılmış 2000C fırında 10 dakika pişiriyoruz. Kalıpları fırına koymadan davlumbazı ve camları açıyoruz ki çıkan kokuyu önlesin.10 dakika sonra fırından çıkarıp tamamen soğumalarını bekliyoruz ve kolaylıkla kalıplarımızdan çıkarıyoruz.

5) Sonra da yepyeni, kimsede olmayan, renkli ve kelebek şekilli pastel boyalarımız ile boyamanın ve resim yapmanın keyfini çıkarıyoruz. 🙂

Arkadaşlar siz de yaptığınız faaliyetlerin fotoğraflarını çekip bize gönderin, yayınlayalım.
E-Mail: cankardeseditor@gmail.com

1 Comment

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*