Hurma Topları Yapıyoruzzz!

Geçen ay pişmeyen tariflerden kısır yapmıştık. Bu ay da pişmeyen tariflerden tatlı yapıyoruz. Bittiğinde göreceksiniz ki, bu kadar az malzemeyle böylesine sağlıklı bir tatlı eminim yememişsinizdir.
Bütün tatlı abur cuburları atın kenara. Bu tatlı tam bize göre.

Malzemeler:
• 1 kâse hurma
• Yarım kâse yer
fıstığı içi ya da
fındık

Ben yaparken yer fıstığı içi kullandım. Fakat siz dilerseniz yer fıstığı yerine fındık ya da daha farklı kuruyemişler kullanabilirsiniz. Hatta çeşitli yemişleri de karıştırabilirsiniz. Hepsiyle de lezzetli hurma topları yapmak mümkün.

Kabuğu alınmış yer fıstığının içini mutfak robotu ya da havan kullanarak ufaltıyoruz. Medine hurmalarının çekirdeklerini çıkartıyoruz. Daha sonra hurmaları mutfak robotu ya da rende kullanarak küçültüyoruz.

Küçülttüğümüz fıstıkları ve hurmaları karıştırarak yoğuruyoruz. İç içe girmelerini sağlıyoruz. Hamur halini alan iki malzemeli karışımımızdan misket büyüklüğünde parçalar ayırıp yuvarlıyoruz.

Bütün hamurumuzu minik toplar şeklinde yuvarladıktan sonra servis tabağına diziyoruz. Hurma toplarımız yenmeye artık hazır. Beklemek yok, tatlılarımızı hemen tüketebiliriz.

Kalan toplarımızı buzdolabında muhafaza edebiliriz. Bu güzel ve sağlıklı tatlıyı öğrendiğimiz için hem biz mutluyuz hem de annelerimiz. Haydi, o zaman sağlıcakla kalın. 🙂

Siz de hazırladığınız tarifleri bizimle paylaşabilirsiniz.
E-Mail: cankardeseditor@gmail.com

Nurefşan Akkaya

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*