Kaplumbağa Kurabiye

Hiç bu kadar sevimli bir kurabiye görmüş müydünüz? Bu tarifi yapmak için sabırsızlanıyorsunuz biliyorum. O zaman hemen
annemizden ya da mutfakla sorumlu şefimizden izin alıp mutfağa girelim. Malzemelerimizi de tamamlayıp kolları sıvayalım. Zaten hepimiz oyun hamuruyla güzel güzel şekiller yapmayı biliyoruz. Tıpkı oyun hamuru oynar gibi kurabiyelerimizi yapacağız. Farklı olarak bu oyunun sonunda yaptıklarımızı yiyeceğiz.

Malzemeler:
• 125 gr tereyağı
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 yumurta
• 1 paket vanilya
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 2 yemek kaşığı kakao
• Aldığı kadar un

Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kabın içine alıyoruz. Yumurtanın akıyla sarısını ayırıyoruz. Akını daha sonra şekil aşamasında
kullanmak için başka kaba alıyoruz. Yumurta sarısı, vanilya, pudra şekeri ve kabartma tozunu derin kaba ekliyoruz. Bir miktar un koyup karıştırıyoruz. Hamurun kıvamı kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar un ekleyip yoğuruyoruz. Hamur hem ele yapışmayacak hem de çok sert olmayacak.

Bu kıvamı elde ettikten sonra hamurun üçte birini ayırıp kalan kısmına kakao ilave ediyoruz. Az bir miktar da sıvı yağ ekleyip yoğuruyoruz. Kakaolu kısmı ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp yuvarlıyoruz. Kürdan yardımıyla üzerine hafif bastırarak şekil veriyoruz.

Kaplumbağamızın gövde kısmını hazırlamış oluyoruz. Kalan beyaz kısmını misket büyüklüğünde minik minik bölerek yuvarlıyoruz. Kaplumbağamızın bacakları ve kafası bu minik beyaz hamurlardan oluşacak. Bacakları ve kafaları da hazırladıktan
sonra, daha önce ayırmış olduğumuz yumurta akına batırıp gövdeye yapıştırıyoruz. Yumurta akı kullanmadan da parçaları yapıştırabiliriz, fakat yumurta akı parçaların birbirine daha iyi yapışmasını sağlayacaktır.

Kaplumbağamızın şekli oluştuktan sonra gözler için varsa damla çikolata veya susam kullanabiliriz. Yoksa kakaolu hamurdan minik gözler yapıp yapıştırabiliriz. Kaplumbağalarımızı yağlanmış ya da yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış
fırında 180 derecede pişirebiliriz. Kurabiyeler mis gibi kokup rengini değiştirmeye başlayınca pişmiş olduğunu anlarsınız. Minik kaplumbağalarınızla size afiyetler dilerim.

Nurefşan Akkaya

1 Trackback / Pingback

  1. Kaplumbağa Kurabiye | www.nefisyemektarifleri.com - iOturumGiriş

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*