ABUR CUBURU BIRAK KENDİ CİPSİNE BAK!

Cips, abur cuburlar arasında en sevdiklerimizden ama bir o kadar da zararlı. Eğer cips yemek istersen, katkısız ve sağlıklı olanını pekala yapabiliriz. Bu ay size püf noktalarıyla birlikte “Patates cipsi” tarifi vermek istiyorum. Kesinlikle hazır cipslerden bir gömlek üstün bir lezzeti var. Haydi, hemen patatesleri hazırlayalım.

Malzemeler:
• 2 büyük patates
• 2 yemek kaşığı limon suyu ya da sirke
• Tuz
• Kızartmak için; sıvıyağ

Patateslerin arasından rahatça doğrayabileceğimiz iki büyük patates seçiyoruz.
Patatesleri soyup sebze soyacağı ile ince ince dilimliyoruz.
Dilimlediğimiz patatesleri suda birkaç kez yıkıyoruz ve süzüyoruz.

Patatesleri derin bir kabın içine alıp üstünü geçecek kadar kaynar su koyuyoruz. Suyun içine 2 yemek kaşığı limon suyu ya da sirke ekleyip karıştırıyoruz. atates dilimlerimizi suyun içinde 10-15 dakika kadar  bekletiyoruz. İyice süzülen patates dilimlerinin kızartacağımız kadarını bir havlu kâğıdın veya temiz bir bezin üstüne alıp kuruluyoruz.

Sıvıyağını kızartma yapabileceğimiz bir tencereye alıp kızgınlaştırıyoruz. Bu aşamada annemizden yardım alabiliriz.
Patates dilimlerini kızgın yağın içine tek tek atıyoruz ya da bir miktar patates atıp birbirine yapışmaması için kevgirle dağıtıyoruz.

Bu şekilde kızartarak birbirine yapışmamasını sağlarsak kıtır kıtır cipsler elde edebiliriz. Patateslerin rengi dönüp kenardaki kısımları azıcık pembeleşmeye başlayınca kevgirle hemen havlu kâğıdın üstüne alıyoruz.

Bütün patates dilimlerimizi aynı şekilde yapıp kızartıyoruz. Tuzunu erimesi için çıkarır çıkarmaz sıcakken atıyoruz. Kıtır kıtır patates cipslerimiz hazır.

Eğer cipslerimizi sosla yemek istiyorsak süzme yoğurdun içine biber, kekik, nane gibi sevdiğimiz baharatları ekleyip bir sos hazırlayabiliriz.

*Siz de hazırladığınız “Patates cipslerini” bizimle paylaşabilirsin.
E-mail: cankardeseditor@gmail.com

 

Nurefşan Akkaya

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*