Kuşlara Yemlik Yapıyoruz

Merhaba Sevgili Can kardeşlerim. Nasılsınız?
Hayvanları beslemenin sadaka hükmünde olduğunu biliyor muydunuz? O zaman haydi minik dostlarımız kuşlar için bir kuş yemliği yapalım ve bu sevaba biz de katılalım.

Malzemeler
2 adet puantiyeli kâğıt tabak
1 adet çukur kâğıt kâse
Plastik çubuk
Kalem
Naylon ip
2 adet minik top köpük
Çivi
Maket bıçağı
Kuş yemi

1) İki adet puantiyeli
büyük boy kâğıt tabağı ve
çukur tabağı masamıza
alıyoruz.

1) İki adet puantiyeli büyük boy kâğıt tabağı ve çukur tabağı masamıza alıyoruz.

2) Üç tabağın da ortasını kalem ile işaretliyoruz ve delik açıyoruz.

3) Bir top köpüğü ortadan ikiye kesiyoruz. Plastik çubuğa önce köpüğün üst kısmını geçiriyoruz. Yapıştırıcı sürüp alttan puantiyeli tabağı aşağı bakacak şekilde geçiriyoruz. Ve tekrar köpüğün diğer parçasını geçirip tabağa yapıştırarak sabitliyoruz. Arada biraz mesafe bırakıp çukur tabağı ve yukarı bakacak şekilde puantiyeli tabağı da çubuğa geçiriyor ve yapıştırıyoruz.

4) En alt kısma ise bütün bir köpüğü geçiriyoruz. Ağırlığı taşıması için bir büyüğümüzden yardım almalıyız. Büyüğümüz çiviyi büküp, ateşle ısıtıp çubuğa geçirmeli. Biz de üzerine naylon kurdele ipi ile kurdele yapalım.

5) Yemliğimiz artık sağlam oldu. Bu yüzden çukur tabağın içini bolca yemle dolduruyoruz. Uçarken kuşlarımızın dikkatini çekmesi için puantiyeli tabağımıza da yem serpiştiriyoruz. Plastik çubuğun en üstünü bir büyüğümüz iğne ile deliyor ve biz de pembe kurdele ipimizi geçiriyoruz.

6) Evimizin yakınındaki bir ağaca ya da ormandaki bir ağacın dalına güneşlikli kuş yemliğimizi asıyoruz. Yazın sıcağında kuşlarımız gölgede afiyetle yemlerini yerken, biz de sevabını kazanalım inşallah. Yıllar önce bu yemliğin plastik tabaklı olanını yapıp balkonuma asmıştım. Sürü halinde gezen sığırcık kuşlarının uğrak noktası olmuştum ve en son saydığımda 35-40 tanesi aynı anda yem yemeye çalışıyordu. Ben de evimden keyifle onları izliyordum. Eğer evinizin yakınına asarsanız siz de gördükçe mutlu olabilirsiniz ve yemler bittikçe ilâve edebilirsiniz.

*Arkadaşlar, siz de yaptığınız faaliyetlerin fotoğraflarını çekip bize gönderin, yayınlayalım.

E-Mail: cankardeseditor@gmail.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*