Kâğıttan Papatya Yapalım

Merhaba sevgili can dostlarım. Bahar geldi; hem içimizde, hem çevremizde ne güzel çiçekler açtı değil mi? Güneş de içimizi ısıtıyor, bize göz kırpıyor. Bir bahar esintisi de evimize gelsin ister misiniz? Haydi, odamıza dekor olarak saksıya papatyalar ekelim.

Malzemeler
-Saksı
-Kalem
-Makas
-100 gr. A4 kâğıdı
-Cetvel
-Yeşil krapon kâğıdı
-Sıcak silikon tabancası
-Sarı karton
-Yeşil yapışkanlı sünger eva
-Çöp şişler
-Strafor top köpük

1) A4’ün bir kalınına cetvelle 3-4-5 cm uzunluğunda çizgiler çizip kesiyoruz. Kestiğimiz kâğıtları merdiven gibi önlü arkalı katlayıp uçlarını oval kesiyoruz ve yapıştırıcı ile uçlarını birleştiriyoruz. Bu şekilde 5 adet hazırlıyoruz.

2) Onları çiçek şeklinde açıp önlü arkalı sıcak silikon sıkıyoruz ve ön kısmına sarı kartona bozuk para ile çizdiğimiz sarı yuvarlakları yapıştırıyoruz.

3) 5 adet çöp şişi yeşil renk krapon kâğıdı ile kaplıyoruz.

4) Çiçeklerimizi silikon tabancası ile yeşil çöp şişlere yapıştırıyoruz. Beyaz bir saksıya top şeklindeki köpüğü yerleştiriyoruz.

5) Krapon kâğıdını fotoğraftaki gibi bir sürü kesip bir ucunu makasla kesip karıştırıyoruz.

6) Yeşil yapışkanlı eva süngerleri yaprak şeklinde kesip çöp şişlere yapıştırıyoruz. Hazırlanan papatyalarımızı saksı içindeki köpüğe sabitliyoruz ve köklerine uzun uzun hazırladığımız yeşil krapon kâğıtlarını çimmiş gibi koyuyoruz. İşte papatya saksımız hazır! Odamızda camın önüne koyalım ki
güneş ışığı alıp daha çok açsınlar. Arada sulamayı da ihmal etmeyin. Bir sonraki aya kadar mutlu ve merakta kalın dostlar…

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*