Kitap Krep

Mutfakta mini bir kütüphane oluşturmaya ne dersiniz? Kitapsever okuyuculara güzel bir tarifim var. Bu tarifle kitapları yalayıp yuttuğunuz gibi “Kitap krepleri” de iştahla yutacaksınız. Kahvaltılarımızın lezzeti olan krep lezzetine bir de bu tarifle bakalım.

Malzemeler:
• 2 yumurta
• 2 su bardağı süt
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 2 su bardağı un
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı karbonat
ya da kabartma tozu
• Kaşar peyniri

Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. İyice karıştırarak köpük köpük olmasını sağlıyoruz. Süt, sıvı yağ, tuz ve şekerimizi ekliyoruz. Son olarak da unu ve karbonat ya da kabartma tozumuzdan bir miktar ekliyoruz. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpıyoruz. Akışkan bir hamur kıvamı elde etmeye çalışıyoruz. Eğer hamurumuz katı olmuşsa biraz süt ekleyerek akışkan hale getirebiliriz. Fazla sıvı olmuşsa o zaman da biraz un ekleyerek kıvamını almasını sağlayabiliriz. Bu püf noktaları da hallettikten sonra gelelim pişirme işlemine.

Bütün hamurumuzu bu şekilde pişirdikten sonra biraz soğumalarını bekleyelim. Soğuyan kreplerimizi dikdörtgen şeklinde keselim.
Kaşar peynirlerimizi de bu dikdörtgenlerin yarısı olacak boyutta keselim. Kestiğimiz kreplerin arasına kaşar peynirlerimizi koyup kapatalım. Kitap şeklini alan kreplerimizi tabağa dizelim.

Kreplerimizi yanmaz bir tavada pişireceksek tavaya yağ dökmemize gerek olmayacaktır. Yanmaz tava kullanmayacaksak her bir krepi yaparken biraz sıvı yağ kullanmamız iyi olacaktır. Tavamızı iyice ısıttığımızdan emin olalım. Daha sonra krep hamurumuzu çok ince olmayacak şekilde tavaya dökelim. Göz göz olana kadar pişirelim. Ocağın altını fazla açmayalım ki bir yandan göz göz olurken bir yandan da hamurumuz yanmasın. Altı pişen kreplerimizi çevirerek diğer tarafını da pişirelim.

Kitap kreplerin dik durmasını istiyorsak ortalarına kürdan batırıp ayakta durmalarını sağlayabiliriz. İşte bu kadar basit.

 

Haydi, mini kitaplığımızı oluşturalım. Yerken de kitaplarımızı okuyalım. Nasıl mı okuyacağız? “Zikir, Fikir, Şükürle” Bu nimetleri bize veren Allah’ı anarak güzel bir tefekkürî okuma gerçekleştirebiliriz.

Nurefşan Akkaya

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*