Gülümseten Düşler Kitaplardan Geçer

Hayallerimiz vardır uçsuz bucaksız.. Onları büyüten, gülümseten şey ise kitaplardır. Hayallerinize gülücükler göndermek istemez misiniz? Okumak bunun birinci şartı, bir çok okulda kütüphane bulunmuyor. “Tozlu Raflardan Rengarenk Düşlere” sloganı ile yola çıkan bir grup genç, küçük okullara kütüphane taşıyarak çocukların hayallerini süslüyor. Projelerinin adı “Gülümseten Düşler Kitaplardan Geçer.”

Gelin anlatalım..
Ülkemizde kişi başına düşen kitap sayısı en son 8 olarak biliniyor.
Maalesef kitaplar yerini TV ve internete bıraktı. Bu oran küçük şehirlere gittikçe düşüyor. Çoğu köy okulunda kütüphaneler bulunmuyor
bile. İşte Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü, küçük okullara kütüphane taşıyan sosyal sorumluluk projesi başlattı. Bu proje ihtiyacı olan köy okullarına gidip kütüphane kuruyor. Sadece kurmakla kalmıyor tasarımdan boyasına, kitabından sınıfa koyulacak masa, raf ve onların montajına kadar her şeyi yapıyorlar.
En önemlisi nedir biliyor musunuz arkadaşlar? Kitap sevgisi aşılıyorlar. Çeşitli oyunlar oynatarak, çocuklarla kaynaşıyor okumaya teşvik ediyor. Bunun için genç gönüllüler bir ekip kurdu. Projelerini büyütüp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için farkındalık oluşturuyorlar. İlk gönül köprülerini kurdukları Tokat Necmi Muammer Ortaokulu’ndan sonra Muğla Köyceğiz Pınar Kulfat Ortaokulu‘nu gülümsettiler: “Tokat’ta yaşadığımız duyguları; hayatlarına, hayallerine ışık olduğumuz çocukları çok sevdik. Onların gözlerindeki ışıltıyı daha fazla çocukta görebilmek amacıyla yeni projelere yelken açmaya devam ediyoruz.”
Sözlerini tekrar ettiler: “Kütüphane diyorsak sadece kitaplarla dolu kapısı kilitli bir odadan bahsetmiyoruz. Kütüphanenin boyası, dizaynı, teknolojik donanımı kısaca her şeyi ile ilgileniyoruz.”

KÜBRA ÖRNEK 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*