Makarna Mantı

Yine iştah kabartan bir tarifle birlikteyiz. Bu tarifimizi hazırlarken hem el kaslarımız gelişecek hem de keyifli bir vakit geçirmiş olacağız. Bir o kadar da midemizi güldüreceğiz. Tarifimizin adı “Makarna Mantı”. İhtiyacımız olan makarna çeşidini bulduktan sonra işimiz kolay. Paketin üzerinde çeşit olarak “mantı” yazıyor. Tarifi hazırlama aşamasında soğan ve sarımsak doğrama işi olduğu için annemiz ya da bir büyüğümüzle mutfağa girmemiz iyi olacaktır.

Malzemeler:
İç Malzemeler
-Yarım paket mantı makarna
-7-8 bardak su (1 buçuk litre)
-1 tatlı kaşığı tuz
-250 gram kıyma
-1 adet soğan
-2-3 diş sarımsak
-Tuz, pul biber, karabiber
Üzeri için
-2 kâse yoğurt
-Yarım bardak su
-Yarım tatlı kaşığı tuz
-2 diş sarımsak
Sosu için
-2 yemek kaşığı tereyağı ya
da zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı salça
-Nane, pul biber, tuz

Öncelikle iç malzemelerimizi hazırlayalım. Bir büyüğümüzden soğan ve sarımsakları doğramasını isteyelim. İç malzemelerimizi bir kaba alıp yoğurarak karıştıralım. Bütün malzemelerin iç içe girdiğinden eminsek makarnaları doldurma işine geçebiliriz.

Makarnalarımızın bir tarafının kapalı bir tarafının da açık olduğunu göreceğiz. Açık taraftan makarnalara kıymamızı dolduralım. Tarifimizin en keyifli aşaması da burası. Tıpkı bir faaliyet yapar gibi değil mi? Bu eğlenceli aşama bittikten sonra makarna mantılarımızı pişirmeye başlayabiliriz. Suyumuza tuzunu ekleyip kaynatalım.

Daha sonra çok dikkatli bir şekilde mantılarımızı kaynayan suya atalım. Mantıların birbirine yapışmaması için arada karıştıralım. Tenceremizin kapağını kapatmayalım ki suyumuz taşmasın. Mantılarımız pişerken soslarımızı hazırlayabiliriz. Yoğurduğumuzu derin bir karıştırma kabına alalım. Rendelenmiş sarımsakları ekleyelim. Suyumuzu yoğurdumuzun kıvamına göre azar azar ilâve edelim. Son olarak da tuzumuzu ekleyip sos kıvamı alana kadar karıştıralım. Üst sosumuz için de malzemelerimizi bir tavaya alalım. Yağımız eriyip kızgınlaşana kadar karıştıralım. 1-2 dakika sonra sosumuzun altını kapatalım.

Mantılarımızın pişip pişmediğini kontrol edelim. Eğer yenecek kadar yumuşamışsa mantılarımız pişmiş demektir. Üzerine yoğurt dökeceğimiz için mantılarımızın biraz soğumasını beklemeliyiz. Soğuttuğumuz mantılarımıza önce yoğurt sonra da salça sosunu döküp servis edebiliriz. Bu kolay tarifi ve lezzetli yemeğimizi arkadaşlarımızla paylaşabiliriz. Bir sonraki tarifte görüşmek üzere.

Hepimize afiyet olsun. 🙂

NUREFŞAN AKKAYA

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*