Nurşin’in Mutfağı

Haydi, arkadaşlar mutfağa!

Artık lezzetli yiyeceklerimizi kendimiz hazırlayacağız. Annemizden yardım istemeyi de unutmayalım.
Hazırlayacağımız “Milföy Pizza” tarifi çok kolay ve bir o kadar da lezzetli. Öncelikle malzemelerimizi kontrol edelim ve tamamladıktan sonra hazırlıklara başlayabiliriz.

Malzemeler:
– 1 paket milföy hamuru
– 1 yemek kaşığı domates salçası
– 1 çay bardağı su
– 1 kase rendelenmiş kaşar peynir
– 1 yumurta
– Mısır
– Sucuk
– Biber
– Mantar
– Zeytin (çekirdeği çıkarılmış)Bu üst malzemelerden damak zevkinize göre istediğinizi çıkarabilirsiniz ya da arttırma yapabilirsiniz.

 

1- Öncelikle pizzamızın üst malzemelerini hazırlayalım. Malzemeleri bıçakla doğrayarak küçültelim. Kaşarı rendeleyelim.

2- Salçamızı sos olacak şekilde sulandıralım. Yumurtamızın sarısıyla beyazını ayıralım.

3- Milföyün çok fazla yumuşamamasına dikkat edelim. Fazla yumuşayan hamura şekil vermekte zorlanabiliriz. Dikdörtgen şeklindeki
hamurumuzu bıçakla ikiye bölerek iki adet kare hamur elde edelim.

 

4- Bu hamurlardan birini kare olarak bırakalım. Diğerinin iç kısmından çerçeve oluşacak şekilde küçük bir kare parçası çıkaralım

5- İlk hamurumuzun üzerine yumurtanın beyazını sürelim. Diğer çerçeve şeklindeki hamurumuzu da kare hamurumuzun üstüne koyalım.

.

6- Ortada oluşan kare boşluğa önce salçamızı sürelim. Daha sonra sosun üzerine pizza malzemelerimizi koyalım. En üste de rendelenmiş kaşarımızı ekleyelim.Son olarak da pizzamızın çerçevesi olan hamura yumurtanın sarısını sürelim.

7- Bütün hamurları aynı şekilde hazırladıktan sonra yağlanmış ya da yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsimize pizzalarımızı dizelim.

Önceden ısıtılmış fırınımızı 180 dereceye ayarlayarak tepsimizi fırına koyalım ve yaklaşık 20 dakika kızarmalarını bekleyelim.
Çıtır çıtır ve lezzetli pizzalarımız yenmeye hazır. Afiyet olsun…

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*