Kestane ve Ceviz Kabuğundan Sevimli Hayvancıklar

Merhaba Sevgili Cankardeş dostlarım. Kış ayı geldi, havalar soğudu, kestane kebap zamanı değil mi?
Eve alınan kestanelerden birkaç tane faaliyet için ayırmaya ne dersiniz? Haydi sevimli hayvanlarımızı yapmaya başlayalım.

1) Ceviz kabuğumuzu yıkayıp kuruluyoruz dikkatli bir şekilde ikiye ayırıyoruz. Kaplumbağamızın sırtındaki kabuğuna benzesin diye siyah kalemle minik yuvarlaklar çiziyoruz. Silikonla nohutu ön kısma yapıştırıp 2 tane göz çiziyoruz. Dört adet kabak çekirdeğini de ayak olarak yapıştırıyoruz.

2) Diğer yarım ceviz kabuğunu tamamen kırmızıya boyuyoruz. Uğur böceğimizin üzerine minik yuvarlaklar çiziyoruz. Kuruyunca ön kısmını siyaha boyuyoruz ve silikon tabancasıyla oynar gözleri ve şönille antenleri yapıştırıyoruz.

3) Yeni ceviz kabuğunu yıkayıp kurulayıp dikkatlice ikiye bölüyoruz. Siyah tahta kalemle tamamını boyuyoruz. Kuruyunca iki adet oynar göz yapıştırıyoruz. 6 tane uzunlu kısalı bacakları da şönile şekil verip yapıştırıyoruz. Böylelikle minik örümceğimiz hazır.

4) Beş adet kestaneyi yıkayıp kurulayıp masamıza koyuyoruz. Aralarına önce silikon sonra oyun hamuru sonra yine silikon şeklinde dört adet kestaneyi sağlam yapıştırıyoruz. Baş kısmına beşinci kestanemizi yapıştırıp ağız çiziyoruz. İki adet oynar göz yapıştırıyoruz.Bir tokadan kestiğimiz
minyatür şapkayı başına yapıştırıyoruz. İpe incileri dizerek şapka etrafına ve boynuna yapıştırıyoruz. Kokoş Kestane Hanım hazır.

5) İki adet kestaneyi yıkayıp kuruluyoruz ve silikonla üst üste yapıştırıyoruz. İki adet oynar göz yapıştırıyoruz. Turuncu keçeden gaga, kanatlar ve baş kısmını çizip kesiyoruz ve yapıştırıyoruz.

6) İşte karşınızda Minik Kaplumbağa, Uç Uç Uğur Böceği, Sevimli Örümcek, Kokoş Kestane Hanım ve Şaşkın Baykuş! Çok sevimli olmadılar mı? Şimdi onlarla bir hikâye düşünüp oyun kurma zamanı…

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*