Kıvırcık’ın Not Defteri

İLKÖĞRETİM HAFTASI  (Eylül ayının 3. Haftası)

Okulların açıldığı ilk hafta İlköğretim Haftası olarak kutlanır.

Genel olarak bu hafta, Milli Eğitim Bakanlığı’nın izni ile okullarda törenler düzenlenir. Okuma-yazma bilmenin önemi üzerinde önemle durulur.Eğitim ve öğretimin temeli ilköğretimde atıldığı için, bu kapsamda hafta boyunca ilköğretimin, okuma-yazma bilmenin ve bilginin topluma ve bize kazandırdıkları hakkında bilgiler verilir.

 

KALBİMİZ SEVGİ İLE ATMALI (Dünya Kalp Günü)

Son yıllarda artan sağlık problemlerine özellikle ölüm sebeplerinin en başında yer alan kalp damar hastalıklarına dikkat çekebilmek için Dünya Kalp Günü, ilk kez 2000 yılında kutlanmaya başlanmıştır.

Amaç; tüm dünyada en çok ölüm sebebi olan kalp/damar hastalıkları ve inmenin önlenebilir hale getirilmesi ve toplumu bilinçlendirmek.

Sağlıksız yeme alışkanlıkları, fiziksel hareketsizlik ve psikososyal stres ile kuvvetli bir ilişkinin aslında kalp ve damar hastalıklarını tetiklediğini hatırlatmak.

 

DÜNYA BARIŞA HASRET (Dünya Barış Günü 21 Eylül)

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1981 yılında Eylül’ün üçüncü salı gününü “Uluslararası Barış Günü” ilan etti.

Dünya çapında barışın tesisi amaçlanarak çalışmalar yürütülüyor.

Ancak anlamadığım bir şey var; Dünya Barış Günü ilan edilse bile, bu güne kadar dünyada maalesef hala savaşlar devam ediyor ve milyonlarca masum insan bu gün göz göre göre can veriyor arkadaşlar.

Dünya gerçekten barışa hasret. Tüm dünya ülkelerin insanlarının ortak temennisi, ırk, dil, din, kültür farkı gözetmeksizin sürdürülebilir barış ortamının sağlanması yönünde bir beklenti içinde.

 

HAYDİ BİRLİKTE OKUMAYA (Okuma Yazma Günü, 8 Eylül)

UNESCO her bir ferdin, temel eğitim hakkına sahip olduğunu vurgulamak için 8 Eylül’ü Okuma Günü olarak ilan etmiş…

Dünya Okuma Yazma Günü ilk olarak 1967 yılında kutlandığını biliyor musunuz?

Dünya genelinde okuma-yazma problemine dikkat çekmek için ilan edilen Dünya okuma Yazma Günün’nda dünyanın birçok ülkesinde yapılan faaliyetlerle okuma-yazma bilmenin önemine dikkat çekilmesi sevindirici.

Çünkü gelişmiş  ülke ile gelişmemişlik ülke arasındaki farkı ancak okuma-yazma seferberliği ile düzeltebiliriz.

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*