Merhaba

Sevgili küçük dostum;

Savaşlar acı verir. Yürekleri yaktığı gibi ocakları da yakar.

Savaş ortasında çocuk olmanın ne olduğunu bilmiyoruz. Ama komşu ülkelerden göç eden minik arkadaşlarımızın içine düştüğü durum bizi de üzüyor. Savaş ortasında çocuk olmak; bombaların nereye düşeceğine aldırmadan sokağa çıkıp oyun oynamak demektir…

Silahların, bombaların hep oyuncak olduğunu düşünerek oynamak… Aslında dünyada olup biten her şeyden haberdardır o dostlarımız.

Savaş ortasında çocuk olmak; her şeyini kaybetmektir bir bakıma… Yaşadığın şehri, oyunlarını, hayallerini…

Aslında savaş ortasında çocuk olmak; “yürek” ister.

İşte bu minicik yüreklerin haklarını korumak için koskoca adamlar bir araya gelmiş, maddeler halinde çocuk haklarını yazmış.

Bu maddelerle çocuklara, reşit oluncaya kadar hayat standartlarının korunacağı sözü verilmiş. Ne yazık ki, hepsi kâğıt üzerinde kalmış. Ötesine geçilememiş. Biz konuyla ilgili yazıyı, Filistinli, Suriyeli, Afganlı çocukların diliyle vermeye çalıştık. İstedik ki, çizgilerle de konuya duyarlılık kazandıralım. Mizah sayfamız ve çizgi karakterimiz Kaykay Kamil’de Çocuk Hakları ile ilgili çelişkilere dikkat çekti.

….

Dergimizin diğer sayfalarında farklı konuları da işledik. Mesela

“Öğretmenler Günü” için “faaliyet” sayfamızda öğretmenlerimize bir hediye verelim istedik. Onun adının baş harfini taşıyan süslü bir çerçeve vermek istemez misin? İşte sana bir fırsat. Şair Mahmut Bıyıklı ağabey, öğretmenini unutmamış ve ortaokul öğretmenine satırlarını hediye etmiş.

Fatma Beyza ablamız, senin için, Beşiktaş’ta bulunan Yahya Efendi Hazretleri’nin türbesini ziyaret etti, notlar aldı. Hayvanlar Alemi’nde ise editörümüz İrem abla, pijamalı bir hayvanımızı yani Zebra’yı sayfalarına konuk etti. Bakalım ne yazmış, merak ediyorum? Bu sayıda iki röportajımız yer alıyor. Birincisi; çocuklarla yaptığımız diş bakımı ile ilgili bir konu. İkincisi ise yazılarını severek okuduğumuz İsmail Tezer

Ağabeyin kitabıyla ilgili bir röportaj. Beğenerek okuyacağını umuyorum.

Yani, masallarımız, eğlenceli bulmacalarımız, çizgilerle kıssalarımız sayfalarında yerini aldı. Hatta çizgi roman kahramanların da seni özlemiş ve sayfayı açmanı bekliyor.

Gözlerindeki nur hiç sönmesin, Allah’a emanet ol.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*