Etiket: #vinyet

Eğlenceli Test
Eğlenceli Test

1) Genellikle sıcak günlerde sofralarımızda yer alan yoğurda salatalık doğranması ile oluşturulan soğuk mezenin adı nedir?

a) Hoşaf b) Cacık c) Komposto

2) Küçük yaşlarımızda rüzgâra karşı koşarak elimizde döndürdüğümüz kartondan oyuncağın adı neydi?

a) Maket b) Çomak c) Rüzgâr gülü

 3) Hangisi, ülkemizin doğu komşusu değildir?
a) Yunanistan b) Irak c) İran


4) Namazın ardından çektiğimiz tesbihte üç ayrı kelimeyi kaçar kere söyleriz?
a) 99 b) 5 c) 33


5) Vücudumuzun şeker deposu hangi organımızdır?
a) Kalp b) Böbrek c) Karaciğer


6) Hangisi namazın şartlarından değildir?
a) Temiz olmak
b) Oruçlu olmak
c) Niyet etmek


7) Bir bitkinin tüm özelliklerini içinde barındıran en küçük parçacığına ne denir?
a) Tohum b) Gövde c) Kök


8) Ramazan ayından sonra nafile olarak tuttuğumuz oruç kaç gündür?
a) 3 gün b) 61 gün c) 6 gün


9) Büyüklerimizin “Rahmet yağıyor” dedikleri yağış şekli aşağıdakilerden hangisidir?
a) Kar b) Yağmur c) Dolu


10) Aşağıdaki hangi eşleştirme yanlıştır?
a) Terzi-mezura
b) Usta-testere
c) Öğretmen-kamera


11) Daha küçücük bir çocukken putlara inanmayıp onları kıran, baltayı da boynuna bir putun boynuna asan, ileride peygamber olan çocuk kimdir?
a) Musa b)Yusuf c) İbrahim


12) Osmanlı yadigârı olan meşhur Mostar Köprüsü hangi ülkededir?
a) Bosna Hersek b) Filistin c) Bulgaristan


13) Un, yumurta, yağ ve nişastayla yapılan tatlı ve şekilli yiyecek nedir?

a) Köfte b) Makarna c) Kurabiye


14) Biz Müslümanların namaz kılarken yere yaydığımız örtünün adı nedir?
a) Yer örtüsü b) Seccade c) Hasır


15) Aşağıdaki hayvanlardan hangisi hem suda hem de karada yaşayabilir?
a) Kuş b) Kurbağa c) Sincap


16) Aşağıdaki Hadis-i Şerifi tamamlayan şık hangisidir? “İnsanlara merhamet etmeyene Allah ……….. etmez.”
a) İyilik b) Merhamet c) Haksızlık


17) Dinî bayramlardan bir gün öncesine verilen ad nedir?
a) Bayram öncesi b) Aşure c) Arefe


18) Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vatanımız için yazdığı şiir hangisidir?
a) Çanakkale Şiiri
b) İstiklal Marşı
c) Sakarya Türküsü


19) İzmir’in plaka numarasından İstanbul’un plaka numarasını çıkartırsak doğru cevap hangisi olur?
a) 1 b) 2 c) 3


20) Antalya şehri, yön itibariyle İstanbul şehrinin neresinde bulunur?
a) Kuzey b) Batı c) Güney

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 1-B, 2-C, 3-A, 4-C, 5-C, 6-B, 7-A, 8-C, 9-B, 10-C, 11-C, 12-A, 13-C, 14-B, 15-B, 16-B, 17-C, 18-B, 19-A, 20-A