Etiket: #sömestr

Eğlenceli Test
Eğlenceli Test

1) Okulumuzun iki dönemi arasında verdiğimiz tatilin adı nedir?

a) Hafta sonu tatili b) Yaz tatili c) Sömestir tatili

2) Aşağıdakilerden hangisi kar yağdığı zaman oynanan oyunlardan değildir?

a) Kardan adam yapmak b) Kızak kaymak c) Futbol oynamak

3) Aşağıdaki hangi besin maddemiz diğerlerinden bir yönüyle farklıdır?

a) Yumurta b) Havuç c) Süt

4) Cuma saatinde Peygamber Efendimiz’e (asm) gönderdiğimiz selamın adı nedir?

a) Selamlık b) Salavat c)Selamun Aleyküm

5) Soğuk kış gecelerinde ailecek içtiğimiz şifalı çay hangisidir?

a) Ihlamur b) Rezene c) Siyah çay

6) Kudüs’ün bizim için en önemli özelliği nedir?

a) Müslümanların ilk kıblesidir. b) Hacca gittiğimiz yerdir. c) Altından kubbesi vardır.

7) “Bilmediğimiz kelimelerin anlamlarını aradığımız kalınca kitaptır.” Açıklama aşağıdaki hangi kitaptan bahseder?

a) Ansiklopedi b) Sözlük c) Fihrist

8) İki tahtayı birleştirmek için çakılan ucu sivri demir parçasının adı nedir?

a) İğne b) Çivi c) Çekiç

9) En güçlü ve doğal aydınlatma kaynağı hangisidir?

a) Jeneratör b) Projektör c) Güneş

10) Aşağıdaki seçeneklerden hangisi bir yönüyle diğer ikisinden ayrılır?

a) Zekat vermek b) Namaz kılmak c) Kitaplara iman

11) Yağmurlarıyla ünlü olan bereketli ay hangisidir?

a) Mart b) Nisan c) Mayıs

12) Her zaman dört ayağının üstüne düştüğü söylenen hayvan hangisidir?

a) Kedi b) Köpek c) Kuzu

13) Allah’ın hangi ismi bizi doyurduğu rızıklar verdiği anlamına gelir?

a) Rezzak b) Vedüd c) Mani

14) Dünya haritasını ilk kez kim çizmiştir?

a) Piri Reis b)Veysel Karani c) Mevlana

15) Tavşanların en sevdiği sebze hangisidir?

a) Havuç b) Lahana c) Salatalık

16) Ebabil kuşlarının ağzındaki taşlarla bozguna uğrattığı, yenilen ordunun başkanı kimdi?

a) Ebrehe b) Ebu Cehil c) Ebu Leheb

17) Hangisi, Allah’ın (cc) Kur’ân-ı Kerim’de bahsettiği bir çok faydalı meyvelerden biri değildir?

a) Hurma b) Zeytin c) Kiraz

18) Sadece 3 ayetten oluşan Kur’ân’ın en kısa suresi olup, çocukların kolayca ezberlediği sure aşağıdakilerden hangisidir?

a) İhlas b) Kevser c) Fatiha

19) Bir pusulada S harfi hangi yönü gösterir?

a) Güney b) Kuzey c) Batı

20) Adana’nın plakasını İstanbul’un plakasından çıkarırsak kaç sayısını buluruz?

a) 34 b) 33 c) 30

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 1-C, 2-C, 3-B, 4-B, 5-A, 6-A, 7-B, 8-B, 9-C,
10-C, 11-B, 12-A, 13-A, 14-A, 15-A, 16-A, 17-C, 18-B, 19-A, 20-B