Kategori: Eğlenceli Test

Eğlenceli Test
Eğlenceli Test
1) Bayramlarda el öpen çocuklara hangisi verilmez?
a) Para-mendil
b) Şeker-çikolata
c) Tablet-telefon
2) Ramazan Bayramı Müslümanlara niçin hediye edilmiştir?
a) Hak ettikleri için
b) 1 ay boyunca oruç tuttukları için
c) Eğlensinler diye
3) Dönem sonu karnesini alan öğrenciler kaç aylık tatile girerler?
a)1 ay b) 6 ay c) 3 ay
4)“Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz.” Hadis-i Şerif’i neyin önemine dikkat çeker?
a) Bir gün kıyamet kopacaktır
b) Ağaç dikmenin önemi
c) İşini yarım bırakma
5) En önemli dini bayramlarımızı doğru olarak işaretleyiniz.
a) 23 Nisan-Şeker Bayramı
b) Nevruz-Kurban Bayramı
c) Ramazan-Kurban Bayramı
6) Üç ayların sonuncusu hangisidir?
a) Ramazan b) Sefer c) Şaban
7) Arkadaşlarımızla aramızdaki bağı pekiştiren en önemli duygu aşağıdakilerden hangisidir?
a) Mutluluk
b) Yardımlaşma
c) Heyecan
8) Ülkemizde öğrenciler için tatil ayları denilince akla gelen hangileridir?
a) Ocak-şubat-mart
b) Eylül-ekim-kasım
c) Haziran-temmuz-ağustos
9) Hangisi sözel derslerden biridir?
a) Sosyal bilgiler
b) Geometri
c) Kimya
10) Günün ikinci namazı hangisidir?
a) İkindi b) Öğle c) Yatsı
11) Tam gün oruç tutan çocuklar, hangi iki yemeği yemek zorundadırlar?
a) Öğlen-sabah
b) Sahur-iftar
c) Gece-öğlen
12) Aşağıdakilerden hangisini yaparsak orucumuz bozulmaz?
a) Uyursak
b) Sakız çiğnersek
c) Su içersek
13) Aşağıdaki isimlerden hangisi alfabe sırasına göre en sonda yer alır?
a) Bilal
b) Bilgenur
c) Barış
14) Aşağıdakilerden hangisi sahip olmamız gereken değerlerden biri değildir?
a) Affedici olmak
b) Duyarlı olmak
c) Zengin olmak
15) Bir elimizin parmaklarını sayarken kaç defa çift sayı söyleriz?
a) 2 b) 4 c) 3
16) Kıldığımız hangi namaza, sünnetle değil de, farz ile başlarız?
a) Sabah
b) Öğle
c) Akşam
17) Aşağıdakilerden hangisi mevsim özelliğine göre yakılmaz?
a) Kalorifer b) Lamba c) Soba
18) Bir çocuk uzun süre TV izlese, boş boş otursa, hiç nitelikli bir iş yapmasa neyi israf etmiş olur?
a) Derslerini
b) Parasını
c) Zamanını
19) Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (asm)’in, örnek aldığımız davranışlarına ne denir?
a) Sünnet b) Hadis c) Ayet
20) Hangi ikisi eş anlamlıdır?
a) Talebe- öğretmen
b) Yaşlı-ihtiyar
c) Güz-kış
TESTİN ÇÖZÜMÜ: 
1-C, 2-B, 3-C, 4-B, 5-C, 6-A, 7-B, 8-C, 9-A, 10-B, 11-B, 12-A, 13-B, 14-C, 15-A, 16-C, 17-B, 18-C, 19-A, 20-B
Eğlenceli Test
Eğlenceli Test

1) Maniler eşliğinde, gece çalan davullar, bize neyin geldiğini müjdeler?
a) Sabah olduğunu
b) Oruç ayının geldiğini
c) Düğün olduğunu

2) Mecbur olmadığımız halde küçük de olsa sık sık verdiğimiz, manevi olarak çok faydasını gördüğümüz şey nedir?
a) Zekat b) Para c) Sadaka

3) Aşağıdakilerden hangisi dinî bir bayram değildir?
a) Kurban Bayramı
b) 23 Nisan Çocuk Bayramı
c) Ramazan Bayramı

4) Ahlakı ve terbiyesiyle ön plana çıkan ilk halifelerimizden olan kişi kimdir?
a) Hz. Ebubekir
b) Hz. Osman
c) Hz. Ali

5) Aşağıdakilerden hangisi oruç süremizi belirler?
a) İmsak vakti
b) İşrak vakti
c) İmsakla iftarın arası

6) Bir düzine tavuğun birer tane yavrusu olsa kümeste kaç yavru olur?
a) 10 b) 12 c) 24

7) İkizkenar üçgenin hangi kenar uzunluğu farklıdır?
a) Sağındaki b) Tabanı c) Solundaki

8) İçinde bin aydan daha hayırlı bir gecenin olduğu mübarek ay hangisidir?
a) Recep b) Şaban c) Ramazan

9) Çocukların alışmak için yarım gün tuttuğu oruca halk arasında ne denir?
a) Tam gün oruç
b) Akıllı oruç
c) Tekne orucu

10)“İnsanlara tebessüm etmeniz …………….dır” hadisindeki noktalı yere hangisi gelir?
a) Borç b) Şart c) Sadaka

11) Aşağıdakilerden hangisi her gün yapmak zorunda olduğumuz bir şey değildir?
a) Su içmek
b) İnternete girmek
c) Okula gitmek

12) Bin aydan daha hayırlı olduğu söylenen, Kur’an’ın indirildiği gece hangisidir?
a) Berat Kandili
b) Kadir Gecesi
c) Ramazan Gecesi

13) Yavrusunu cebinde taşımayı seven, sevimli hayvan hangisidir?
a) Koala b) Kaplumbağa c) Kanguru

14) 30 gün oruç tutanlara hediye edilen 3 özel günün adı nedir?
a) Ramazan Bayramı
b) Kutlama günü
c) Kurban Bayramı

15) Işığın olduğu her yerde var olan, bizi takip eden ama korkutmayan şey nedir?
a) Ruhumuz b) Sesimiz c) Gölgemiz

16) “Kuyruğu var at değil, kanadı var kuş değil” bilmecede bahsedilen şey nedir?
a) Balık b) Sincap c) Tavuk

17) Her gün 20 sayfa kitap okuyan bir çocuk, 100 sayfalık bir kitabı kaç günde bitirir?
a) 7 b) 5 c) 10

18) Aşağıdakilerden hangisini yaparsak orucumuz bozulmaz?
a) Uyursak
b) Yemeğin tadına bakarsak
c) Bir yudum su içersek

19) Aşağıdakilerden hangisi sayısal bir ders değildir?
a) Cebir b) Geometri c) Coğrafya

20) Peygamber Efendimiz’in (asm) sağlığımız için tavsiye ettiği, bahar mevsimlerinde yapılan kirli kanı akıtmak işlemine ne nedir?
a) Kan verme b) Hacamat c) Sünnet

TESTİN ÇÖZÜMÜ:

1-B, 2-C, 3-B, 4-B, 5-C, 6-B, 7-B, 8-C, 9-C, 10-C, 11-B, 12-B, 13-C, 14-A, 15-C, 16-A, 17-B, 18-A, 19-C, 20-B

Eğlenceli Test
Eğlenceli Test

1) Havaya, toprağa ve suya düşmesiyle baharın geldiğine inanılan şeyin adı nedir?
a) Meltem b) Cemre c) Çiğ

2) Ayakkabılarımızı giyerken önce ………, çıkarırken önce ……. ile başlarız. Sünnete uygun olarak noktalı yerlere hangi şık gelir?
a) Sağ-sağ b) Sağ-sol c) Sol-sağ

3) Peygamber Efendimiz’in (asm) bize namazı hediye olarak getirdiği gecenin adı nedir?
a) Berat b) Salât c) Mirac

4) 3 tanesi üç liraya satılan silgilerden, 5 tane alırsam kaç lira ödemem gerekir?
a) 15 TL b) 10 TL c) 5 TL

5) Aşağıdakilerden hangisi zararlı bir alışkanlık değildir?
a) Sigara içmek.
b) Sürekli bilgisayar oyunu oynamak.
c) Uyumak

6) Mirac Kandili denilince aklımıza hangi müthiş olay gelir?
a) Kandilleri yakmak.
b) Peygamberimizin gökyüzüne seyahati.
c) Dua etmek.

7) Hayvanlar âleminin hız şampiyonudur ve geçen ay ki dergimizde tanışmıştık. Kimdi hatırlayın?
a) Leopar b) Çita c) Kaplumbağa

8) Matematik ilminin kurucusu deyince akla gelen ilk kişi kimdir?
a) Cervantes
b) Mimar Sinan
c) Cabir bin Hayyan

9) Peygamberimizin (asm) sağlığımız için yaptırmamızı tavsiye ettiği bir nevi kan aldırma işleminin adı nedir?
a) Serum b) Hacamat c) Kan bağışı

10) İplik iplik ayrılan şerbetli tatlı türüdür. Bu tatlının adı nedir?
a) Baklava b) Pişmaniye c) Kadayıf

11) Allah’ın (c.c) bizim iyiliğimiz için yapmamızı yasakladığı davranışlara ne denir?
a) Haram b) Caiz c) Mübah

12) Hangisi namazın şartlarından değildir?
a) Abdestli olmak
b) Örtünmek
c) Tok olmak

13) Allah’ımızın isimlerini ve sıfatlarını tekrarlayarak okumaya ne denilir?
a) Namaz b) Dua c) Zikir

14) Mesleği avukatlık olan birinde, Allah’ın esmalarından, anlam bakımından, en çok hangisi yansır?
a) Rezzak b) Adl c) Latif

15) Hz. Peygamberimiz’in (asm) yanında en çok zaman geçiren çocuk kimdi?
a) Hz. Ali b) Enes c) Musab

16) Üçün üç katını ikiye bölün. Kaç çıktı?
a) 3 b) 5 c) 4,5

17) Bazı bağımlılıklarla mücadele etmemize yardımcı olan kurumun adı nedir?
a) Kızılay b) Sağlık ocağı c) Yeşilay

18) Biz çocuklar için aşağıdakilerden hangisi sahip olmamız gereken bir şey değildir?
a) Oyuncak b) Kitap c) Cep telefonu

19) Kur’ân’ı Kerim okunurken neden susarız?
a) Ezberlemek için
b) Dinlemek farz olduğu için
c) Okuyan kişi kızmasın diye

20) Çizgi filmler hakkında hangisini söyleyemeyiz?
a) Eğlencelidir
b) Öğreticidir
c) İçinde geçen her cümle doğrudur.

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 1-B, 2-B, 3-C, 4-C, 5-C, 6-B, 7-B, 8-C, 9-B, 10-C 11-A, 12-C, 13-C, 14-B, 15-B, 16-C, 17-C, 18-C, 19-B, 20-C

Eğlenceli Test
Eğlenceli Test

1) Kabuğu kırıldığında içi beynimize benzeyen, zekâ arttırıcı yemişimiz hangisidir?

a) Fındık b) Badem c) Ceviz

2) Bağımlılık yapan şeyleri kullanan kişilere hangi kurum yardımcı olur? (sigara-uyuşturucu

a) Hastane b) Yeşilay c) Kızılay

3) Her yıl Çanakkale şehitlerimizi dualarla andığımız tarih hangisidir?

a) 18 Mayıs b) 23 Nisan c) 18 Mart

4) Hangi kelime tek başına bir anlam ifade etmez?

a) Al b) Ve c) Ver

5) 5 vaktin tam ortasındaki namaz hangisidir?

a) Öğlen b) İkindi c) Akşam

6) Her gün yarım saat hikâye okuyan bir çocuk bir haftada kaç saat okumuş olur?

a) Üç saat
b) Dört saat
c) Üç buçuk saat

7) Hayatları, birbirini kovalamakla geçen ikililerden, hangisi yanlış yazılmıştır?

a) Kedi-fare
b) Köpek-kedi
c) Sinek-kelebek

8) Hicri takvime göre şu an içinde olduğumuz cemaziyel-ahir ayından sonra hangi ay gelir?

a) Recep b) Şaban c) Ramazan

9) Aşağıdaki meleklerde hangileri sürekli bizimle beraber değildir?

a) Hafaza melekleri
b) Azrail
c) Kiramen-kâtibin

10) Osmanlı devletinin kurucusu olan Osman Bey’in tarihe geçmiş bilge dedesi kimdir?

a) Orhan Gazi
b) Süleyman Şah
c) Ertuğrul Gazi

11) Mart ayı bize, soğukların ardından neyi müjdeler?

a) Kar yağışını
b) Yazı
c) Baharı

12) Konuşan tek kuş türüdür. Hangisidir?

a) Muhabbet kuşu
b) Papağan
c) Huma kuşu

13) Uzadıkça kısalan şey nedir, düşünelim bakalım?

a) Lastik
b) Hayat-ömür
c) Saç

14) Aşağıdaki eşyalarımızı, yazdan kışa doğru geçerken hangi sıralamaya göre kullanırız?

a) Battaniye-yorgan-çarşaf
b) Pike-battaniye-yorgan
c) Battaniye-pike-yorgan

15) Bir özelliği bakımından en çok benzerlik gösteren varlıklar hangi şıkta verilmiştir?

a) Güneş-limon civciv
b) Çilek-muz-dondurma
c) Çorba-ayran-pilav

16) Müsaade isteyerek konuşmak hangi tür kurallara aittir?

a) Görgü kuralları
b) Çevre kuralları
c) Trafik kuralları

17) Aşağıdaki kelimelerden hangileri yanlış eşleştirilmiştir?

a) Atkı – Kaşkol
b) Şapka – Bere
c) Eldiven – Çorap

18) Bir düzine tavuğun birer tane yavrusu olursa toplam kaç civciv olur?

a) 10 b) 12 c) 24

19) Allah’ın isimlerinin en sevaplısı ve en büyüğü olarak nitelenen ismin adı nedir?

a) Esmaül Hüsna
b) İsmi Azam
c) 99 Esma

20) Peygamberimizden (asm) bahsedildiğinde hemen saygı ve sevgi belirtisi olarak yaptığımız şeyin adı nedir?

a) Besmele çekmek
b) Kelime-i şehadet getirmek
c) Salâvat getirmek

TESTİN ÇÖZÜMÜ:

1-C, 2-B, 3-C, 4-B, 5-B, 6-C, 7-C, 8-A, 9-B, 10-B, 11-C, 12-B, 13-B, 14-B, 15-A, 16-A, 17-C, 18-B, 19-B, 20-C

Eğlenceli Test
Eğlenceli Test

1) Yattığımızda ilk olarak hangi tarafımıza dönmeliyiz?
a) Sağımıza b) Solumuza c) Sırt üstü

2) Her işimizin başında neden besmele çekeriz?
a) Alışkanlık olduğu için
b) Dua için
c) İşimize Allah’ın adıyla başlamak için

3) Aşağıdakilerden hangisi sağlıklı beslenen birinin beslenme çantasından çıkar?
a) Meyve suyu-çikolata-kraker
b) Kola-kraker-çikolata
c) Peynirli sandviç-elma-su

4) Hangisi doğru bir davranış değildir?
a) Cüzdanını kaybeden arkadaşımızla birlikte aramak.
b) Arkadaşımızın saçıyla ya da boyuyla ilgili  şeyler söyleyip gülmek.
c) Düşen birine “Yardımcı olabilir miyim?” diye sormak.

5) Aşağıdakilerden hangisi gün içinde yapabileceğimiz ibadetlerden biri değildir?
a) Namaz b) Oruç c) Teheccüd

6) Aşağıdaki Allah’ın isimlerinden hangisi sanatçı ve el becerisi olan insanlarda tecelli eder?
a) Vedüd b) Musavvir c) Âlim

7) Aşağıdakilerden hangi yağış türü maddenin özellikleri açısından diğerlerinden farklıdır?

a) Yağmur b) Dolu c) Kar

8) Aşağıdakilerden hangi davranışımız arkadaşlarımızla olan iletişimimizi olumsuz olarak etkilemez?
a) Taraf tutmak
b) Hoşgörülü olmak
c) Saygısız olmak

9) Bir Türk-İslâm sanatı olan Kur’ân sayfalarının kenarlarını süsleyen sanatın adı nedir?
a) Hat sanatı b) Ebru c) Tezhip

10) O, en yelken kulaklıdır. O en küçük kuyrukludur. Ondan daha ağırı yoktur?
a) Fare b) Tavşan c) Fil

11) Bir atasözüne göre kimin mumu yatsıya kadar yanar?
a) Mumu çabuk bitenin
b) Yatsı namazı kılmayanın
c) Yalancının

12) Kış mevsiminin genelde karsız geçen son ayı hangidir?
a) Ocak b) Kasım c) Şubat

13) Aşağıdaki kelimelerden hangisi alfabetik sıralamada önce gelir?
a) Mevsim b) Lahana c) Pırasa

14) En yüksek ağacın yapraklarını yeme yeteneğine sahiptir boyuyla övünür. Bil bakalım kimdir?
a) Kuş b) Dinozor c) Zürafa

15) Pişirerek ya da patlatarak tükettiğimiz eğlenceli yiyecek türümüz hangisidir?
a) Kestane b) Fındık c) Mısır

16) Aşağıdaki oyunlardan hangisi fiziksel olarak bizi geliştirmez?
a) İp atlamak
b) Top oynamak
c) Bilgisayar oyunu
oynamak

17) Büyüklerimizin bizim iyiliğimiz için söyledikleri sözlere ne denir?
a) Fıkra
b) Azarlama
c) Nasihat

18) Yalnızca Allah’ın (c.c) varlığından ve
birliğinden bahseden kısacık sure hangisidir?
a) İhlâs suresi
b) Fatiha suresi
c) Kevser suresi

19) Arkadaşımızla boyalarımızı ortak kullanmamız hangi tür davranışa örnektir?
a) Paylaşımcı b) Hoşgörülü c) Kıskançlık

20) Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlış bir bilgidir?
a) Kur’ân’ı Kerim tüm insanlığa gönderilmiştir.
b) Hz. Ali (r.a) ikinci halifedir.
c) Hz. Muhammed (asm) en son peygamberdir.

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 1-A, 2-C, 3-C, 4-B, 5-C, 6-B, 7-A, 8-B, 9-C, 10-C, 11-C, 12-C, 13-B, 14-C, 15-C, 16-C, 17-C, 18-A, 19-A, 20-B

Eğlenceli Test
Eğlenceli Test

1) Okulumuzun iki dönemi arasında verdiğimiz tatilin adı nedir?

a) Hafta sonu tatili b) Yaz tatili c) Sömestir tatili

2) Aşağıdakilerden hangisi kar yağdığı zaman oynanan oyunlardan değildir?

a) Kardan adam yapmak b) Kızak kaymak c) Futbol oynamak

3) Aşağıdaki hangi besin maddemiz diğerlerinden bir yönüyle farklıdır?

a) Yumurta b) Havuç c) Süt

4) Cuma saatinde Peygamber Efendimiz’e (asm) gönderdiğimiz selamın adı nedir?

a) Selamlık b) Salavat c)Selamun Aleyküm

5) Soğuk kış gecelerinde ailecek içtiğimiz şifalı çay hangisidir?

a) Ihlamur b) Rezene c) Siyah çay

6) Kudüs’ün bizim için en önemli özelliği nedir?

a) Müslümanların ilk kıblesidir. b) Hacca gittiğimiz yerdir. c) Altından kubbesi vardır.

7) “Bilmediğimiz kelimelerin anlamlarını aradığımız kalınca kitaptır.” Açıklama aşağıdaki hangi kitaptan bahseder?

a) Ansiklopedi b) Sözlük c) Fihrist

8) İki tahtayı birleştirmek için çakılan ucu sivri demir parçasının adı nedir?

a) İğne b) Çivi c) Çekiç

9) En güçlü ve doğal aydınlatma kaynağı hangisidir?

a) Jeneratör b) Projektör c) Güneş

10) Aşağıdaki seçeneklerden hangisi bir yönüyle diğer ikisinden ayrılır?

a) Zekat vermek b) Namaz kılmak c) Kitaplara iman

11) Yağmurlarıyla ünlü olan bereketli ay hangisidir?

a) Mart b) Nisan c) Mayıs

12) Her zaman dört ayağının üstüne düştüğü söylenen hayvan hangisidir?

a) Kedi b) Köpek c) Kuzu

13) Allah’ın hangi ismi bizi doyurduğu rızıklar verdiği anlamına gelir?

a) Rezzak b) Vedüd c) Mani

14) Dünya haritasını ilk kez kim çizmiştir?

a) Piri Reis b)Veysel Karani c) Mevlana

15) Tavşanların en sevdiği sebze hangisidir?

a) Havuç b) Lahana c) Salatalık

16) Ebabil kuşlarının ağzındaki taşlarla bozguna uğrattığı, yenilen ordunun başkanı kimdi?

a) Ebrehe b) Ebu Cehil c) Ebu Leheb

17) Hangisi, Allah’ın (cc) Kur’ân-ı Kerim’de bahsettiği bir çok faydalı meyvelerden biri değildir?

a) Hurma b) Zeytin c) Kiraz

18) Sadece 3 ayetten oluşan Kur’ân’ın en kısa suresi olup, çocukların kolayca ezberlediği sure aşağıdakilerden hangisidir?

a) İhlas b) Kevser c) Fatiha

19) Bir pusulada S harfi hangi yönü gösterir?

a) Güney b) Kuzey c) Batı

20) Adana’nın plakasını İstanbul’un plakasından çıkarırsak kaç sayısını buluruz?

a) 34 b) 33 c) 30

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 1-C, 2-C, 3-B, 4-B, 5-A, 6-A, 7-B, 8-B, 9-C,
10-C, 11-B, 12-A, 13-A, 14-A, 15-A, 16-A, 17-C, 18-B, 19-A, 20-B

Eğlenceli Test
Eğlenceli Test

1) Gökyüzünden her biri, bir melek tarafından indirilen yağış şekli hangisidir?
a) Dolu b Kar c) Çiğ

2) Aşağıdaki içeceklerden hangisi çocuklar için bir kış gününde en faydalı olur?
a) Ihlamur
b) Meyve suyu
c) Kahve

3) Aşağıdakilerden hangi kelime alfabe sıralamasına göre en sonda yer alır?
a) Şubat b) Aralık c) Ocak

4) 2 kuşla 3 ineğin ayak sayılarının toplamı kaçtır?
a) 18 b) 16 c) 10

5) Aşağıdakilerden hangi meslek eşleştirmesi yanlış verilmiştir?
a) Terzi-kumaş
b) Doktor-reçete
c) Manav-makas

6) Özellikle gözlerimize çok faydası olan A vitamini içeren hem sebze hem de meyve olarak tüketilen besinimiz hangisidir?
a) Portakal b) Havuç c) Elma

7) Hangisi İslâmın şartlarından biri değildir?
a) Meleklere iman
b) Kelime-i Şehadet
c) Zekât vermek

8) Hangi iki duyu organımız birlikte çalışırlar?
a) Kulak- burun
b) Kulak- boğaz
c) Burun-dil

9) Aşağıdaki davranışlardan hangisi doğru değildir?
a) Sınıfa güler yüzle ve selam vererek girmeliyiz.
b) Arkadaşımız tenefüsteyken onun eşyalarını kullanabiliriz.
c) Derste müsaade alarak konuşabiliriz.

10) Karşında bir saat olduğunu düşünerek kollarını iki yana açarsan saat kaçı göstermiş olur? (sağ kolun yelkovan olsun.)
a) Saat üçtür
b) Üçe çeyrek vardır
c) Dokuzu çeyrek geçer

11) Kur’ân-ı Kerim’in anahtarı denilen sure hangisidir?
a)Yasin suresi b) İhlâs suresi c) Fatiha suresi

12) Oyuncak bir küp kaç tane kareden oluşmuştur?
a) 4 b) 6 c) 8

13) Aşağıdakilerden hangisi namaz kıldıktan sonra çekilen 33’er tespihten biri değildir?
a) Subhanallah b) Allahuekber c) Salâvat

14) Osmanlı devletinin kurucusu olan Osman Bey’in babası kimdir?
a) Orhan Gazi
b) 1. Murat
c) Ertuğrul Gazi

15) İslam halifelerinden birinci sırada görev yapmış olan kimdir?
a) Hz. Ebu Bekir b) Hz. Ömer c) Hz. Ali

16) Dinimize göre insanın en çok mücadele etmesi gereken duygusu hangisidir?
a) Sevgi b) Öfke c) Merhamet

17) Aşağıdaki duygulardan hangisi tüm dünyada barış içinde yaşanılmasını sağlar?
a) Hırs b) Hoşgörü c) Öfke

18) Yüce Allah (cc), örnek alabileceğimiz en doğru insan olarak bize kimi göstermiştir?
a) Anne-babamızı
b) Sahabeleri
c) Hz. Muhammedi (asm)

19)En çok hangisinden sonra şükür anlamına gelen “Elhamdülillah” deriz?
a) Uyanınca
b) Hapşırınca
c) Öksürünce

Testin Çözümü:  1b   2a   3c   4b    5c    6b   7a   8c  9b  10c 11c    12b   13c   14c   15a   16b   17b    18c   19b

Eğlenceli Test
Eğlenceli Test

1) İçinde bulunduğumuz ay ile hangi mevsimi bitirmiş oluyoruz?
a) İlkbahar b) Sonbahar c) Kış

2) Aşağıdakilerden hangisi çocuk haklarından biri değildir?
a) Kız-erkek her çocuğun eğitim hakkı vardır.
b) Her çocuk sağlıklı bir ortamda büyümelidir.
c) Çocuklar fabrikalarda çalışmalıdır.

3)“Başlatır heyece, ulaştırır yüceye. Bir sürü kızı-oğlu vardır. Bilgilerin hepsi ondadır.” Bilin bakalım bu bilmecenin cevabı nedir?
a) Baba b) Doktor c) Öğretmen

4) Günün en kısa kılınan namazı hangisidir?
a) Sabah namazı
b) Öğle namazı
c) Akşam namazı

5) Hesap makinesinin çok daha gelişmiş hali olan, parlak ekranlı aracın adı nedir?
a) Yazarkasa
b) Tepegöz
c) Bilgisayar

6) Mevlid Kandili adıyla kutladığımız günün özelliği nedir?
a) Peygamberimizin (asm)gökyüzüne çıkarılması
b) Peygamberimizin (asm) doğum günü
c) Peygamberimizin (asm) vefatı

7) Her gün yaşadığı olayları düzenli olarak yazan bir öğrenci ne tür bir yazı yazmış olur?
a) Kompozisyon
b) Şiir
c) Günlük (günce)

8) Günün en kısa kılınan namazı kaç rekâttır?
a) 2 b) 4 c) 8

9) Aşağıdakilerden hangisi karşılıklı iletişim kurduğumuz araçlardan değildir?
a) Telefon b) TV c) Bilgisayar

10) Bazen çok mutlu olur ve bize onca güzel şeyi veren Allah’ımıza teşekkür etme isteği duyarız. Böyle durumlarda hangi kelimeyi kullanmalıyız?
a) Şükürler olsun b) Teşekkürler c) Sağ ol

11) Asıl zenginliği -hiç bitmeyecek olanı tanımlayan durum hangisidir?
a) Cebinde çok parası olmak
b) Az harcayan olmak
c) Kanaatkâr olmak

12) Dünyaya dışarıdan bakacak olsak, üzerinde en çok hangi rengin hâkim olduğunu görürüz?
a) Sarı b) Mavi c) Toprak rengi

13) Hangisi anne-babamıza karşı sergilediğimiz doğru bir davranış değildir?
a) Her gün para istemek
b) İşlerde yardımcı olmak
c) Edeple konuşmak

14) Hangisi TV-tablet izlemekle ilgili doğru olandır?
a) İstediğimiz her programı izleriz.
b) Gece veya gündüz canımız istedikçe izleriz.
c) Yapılacak görevlerimiz bitince uzak mesafeden izleyebiliriz.

15) Bir öğrencinin okulla ilgili görevlerinden biri olmayan, aşağıdaki şıklardan hangisidir?
a) Derse vaktinde gitmek
b) Sınav sorusu hazırlamak
c) Konuşmayarak dersi dikkatli dinlemek

16) “Allah (cc) beni bir …………. olarak göndermiştir.” hadisindeki noktalı yeri doğru olarak doldurun.
a) Muallim(öğretmen)
b) Doktor
c) Tüccar

17) Hz. Ali’ye atfedilen “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözü, bize en çok aşağıdakilerden
hangisine saygı duymamız gerektiğini hatırlatır?
a) Komşuya
b) Öğretmenimize
c) Anne-babaya

18) Geçen yıldan yarım deste kalemi kalan bir öğrenciye, bu yıl da bir düzine kalem hediye gelmiştir. Bu yıl için kaç kalemi
olmuştur?
a) 17 b) 24 c) 18

19) Aşağıdakilerden hangisini yaparsak, kitap okumamızı hızlandırmaya yardımcı olmuş oluruz?
a) TV izlersek
b) Hikâye okursak
c) Kitapların resimlerini incelersek

20) Namaz kılarken bazı rekâtlarda Fatiha suresinden önce okunan duanın adı nedir?
a) Kevser b) Subhaneke c) Tahıyyat

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 1-B, 2-C, 3-C, 4-A, 5-C, 6-B, 7-C, 8-B, 9-B,
10-A, 11-C, 12-B, 13-A, 14-C, 15-B, 16-A, 17-B, 18-A, 19-B, 20-B

Eğlenceli Test
Eğlenceli Test

1) Akraba ve eş dost ziyareti anlamına gelen tabir hangisidir?
a) Selamlama b) Bayramlaşma c) Sıla-i rahim

2) Uzun bir toplama işlemini pratik hale getiren tablonun adı nedir?
a) Çerçeve b) Çarpım tablosu c) Tabldot

3) Aşağıdakilerden hangisi bir tür değildir?
a) Balık b) İstanbul c) Pantolon

4) Cumhuriyet’in ilan edildiği tarihi doğru olarak hatırlayalım, işaretleyelim.
a) 29 Ekim 1923 b) 19 Ekim 1920 c) 23 Nisan 1923

5) ”Zeynep okuldan ne zaman gelecek” cümlesinin türü nedir?
a) Merak cümlesi b) Olumsuz cümle c) Soru cümlesi

6) Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (asm) davranışlarını uygularsak ne yapmış oluruz?
a) Hadis okumuş oluruz b) Sünnete uymuş oluruz c) Kur’ân okumuş oluruz

7) 4 mevsimden en soğuk ve en sıcak olanı saymazsak geriye kalan mevsimlerin ortak adı nedir?
a) Bahar b) Cemre c) Yıl

8) Karıncalarla konuşabilen peygamber kimdir?
a) Hz. İsa b) Hz. Nuh c) Hz. Süleyman

9) Hangi bilmecede sevimli bir hayvan gizlidir?
a) Gökte bir köprü rengi yedi türlü
b) Ha bire zıplar bulduğu cevizi toplar
c) Kirazın eşiyim birazcık ekşiyim

10) Hangi şekil diğerlerinden görünüm olarak epeyce farklıdır?
a) Altıgen b) Dikdörtgen c) Daire

 

11) “Yangın var…” cümlesinin sonuna hangi işareti koyarsak doğru olur?
a) Soru işareti b) Nokta c) Ünlem

12) Bugünkü tarihten doğum tarihinizi çıkarırsanız sonuç sizin için neyi gösterir?
a) Tarihi b) Kendi yaşımızı c) Baba yaşını

13) Süt, pirinç ve şekerle pişirilen tatlının adı
nedir?
a) Bulamaç b) Aş c) Sütlaç

14) Fıkralarıyla ünlü coğrafi bölgemiz hangisidir?
a) Ege b) Karadeniz c) Doğuanadolu

15) Kötü alışkanlık ve bağımlılıklarla mücadele etmemize yardımcı olan kuruluş hangisidir?
a) Kızılay b) Yeşilay c) Hastane

16) Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi fayda ilişkisi açısından yanlıştır?
a) Havuç-göz b) Süt-kemikler c) Pırasa-boy

17) Evde sağlıklı bir ekmek pişirmek için aşağıdakilerden hangisine ihtiyacımız yoktur?
a) Un b) Maya c) Ayran

18) Kur’ân-ı Kerim’i baştan sona bir kez okuyup bitiren ne yapmış olur?
a) Hafız olur
b) Hatim etmiş olur
c) Cüz okumuş olur

19) Duyu organlarımızla ilgili eşleştirmelerden hangisi doğrudur?
a) Dil-çiçek b) Dil-dondurma c) Göz-parfüm

20) Aşağıdaki isimlerden hangisi bize, fıkralarla alakalı çağrışım yapmaz?
a) Temel b) Nasreddin Hoca c) Hazerfen

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 1-C, 2-B, 3-C, 4-A, 5-C, 6-B, 7-C, 8-C, 9-B,
10-C, 11-C, 12-B, 13-C, 14-B, 15-B, 16-C, 17-C, 18-B, 19-B, 20-C

Eğlenceli Test
Eğlenceli Test

1) Kutladığımız hangi bayramla, İslamın şartlarından biri olan hac ibadeti aynı zaman diliminde gerçekleştirilir?
a) Ramazan Bayramı
b) Kurban Bayramı
c) Hıdrellez

2) Hangisini bilmek, bizi günlük yaşantımızda huzura ve mutluluğa kavuşturur?
a) Sayı hesabı yapmak
b) Toplumsal kuralları bilmek
c) Kompozisyon yazmayı bilmek

3) “Biriniz yatarken ….. tarafı üzerine yatsın.” Hadisî Şerifini hangi kelime doğru tamamlar?
a) Sağ b) Sol c) Sırt

4) İklim şartlarımıza uymadığı için ülkemizde hangisi yaşayamaz?
a) Yırtıcı kuşlar b) Penguen c) Kaz

5) Ateşe atıldığında yanmayan peygamber kimdi?
a) Hz. Süleyman
b) Hz. Muhammed
c) Hz. İbrahim

6) İslâmın şartlarından hangisini ilk önce yapmazsak diğer ikisini yapamayız?
a) Kelime-i Şehadet okumak
b) Namaz kılmak
c) Hacca gitmek

7) Tatilde aşağıdakilerden hangisiyle en çok vakit geçirdiğinizi seçiniz?
a) Arkadaş-Oyun
b) Kitap-Bulmaca
c) Bilgisayar-Tv

8) Pişirmeden yenilen acılı köfteye ne denir?
a) Çiğ börek
b) Çiğ köfte
c) Çitlembik

9) “Biriniz hapşırdığında “……………” desin.” Hadisinde noktalı yere hangisi gelmelidir?
a) Bismillah
b) Barekallah
c) Elhamdülillah

10) En başarılı öğrenci hangi yöntemi izleyerek çalışan öğrenci olur?
a) Dersini sabaha bırakan öğrenci
b) Acilen okulda yapan öğrenci
c) Planlı çalışan öğrenci

11) Arada bir kendimizde manevî temizlik yapmak anlamına gelen şey aşağıdakilerden hangisidir?
a) Namaz kılmak
b) Tevbe etmek
c) Besmele çekmek

12) Yakalandığı hastalığa gösterdiği sabrı ile tanınan peygamber kimdi?
a) Hz. İdris b) Hz. Musa c) Hz. Eyyüb

13) Hangi huy, “ben Müslümanım” diyen birine yakışmaz?
a) Yanında olmayan biri hakkında kötü konuşmak.
b) Borç aldığı şeyi geri ödemek.
c) Güler yüzlü davranmak.

14) Peygamber Efendimiz (asm) vefat etmeden 1 yıl önce kalabalık bir topluluğa konuşmuş ve sözleri günümüze kadar gelmiştir. Bu konuşmanın adı nedir?
a) Vaaz b) Hadis c) Veda Hutbesi

15) Şekerin iplik haline getirilerek satıldığı tatlı çeşidinin adı nedir?
a) Baklava b) Şekerpare c) Pişmaniye

16) Saatin tam 12 olduğunu düşünürsek akreple yelkovan arasında kaç derecelik açı oluşur?
a) 30 b)90 c) Sıfır

17) Namaz için yapılan çağrının adı nedir?
a) Tekbir b) Ezan c) Şehadet

18) Namaza hazırlanma aşamasında yaptığımız temizlik faaliyetinin adı nedir?
a) Abdest b) Gusül c) Giyinme

19) Aşağıdakilerden hangisi bizim için doğru bir beslenme şekli değildir?
a) Ayak üstü yemek
b) Sık sık her şey yemek
c) Sebze ve et yemek

20) Akşam namazının rekâtları hangi şıkta doğru verilmiştir?
a) 2 sünnet, 2 farz.
b) 3 farz, 2 sünnet.
c) 3 farz 4 sünnet

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 1-B, 2-B, 3-A, 4-B, 5-C, 6-A, 7-B, 8-B, 9-C,
10-C, 11-B, 12-C, 13-A, 14-C, 15-C, 16-C, 17-B, 18-A, 19-C, 20-B