Güneş Nur, Ay Kandil

Merhaba sevgili can kardeşleer!

Gökyüzünü siz de benim gibi merak ediyor musunuz? Her sabah bize ışığını gönderen Güneş’i geceleri parıldayan Ay’ ı… Peki, ya bizden çook uzaklarda olan gezegen ve yıldızları merak ediyor musunuz?

Kâinatta gördüğümüz her şey Rab’bimizin vazifedar bir memurudur. Her şey onun emriyle hareket eder. Bahçemizde gördüğümüz küçücük karınca da gökyüzünde parıldayan Güneş de.

İsterseniz birlikte bir yolculuğa çıkıp Rabbimizin vazifedar bu memurlarını tanıyalım ne dersiniz? Güneşe yakından bakalıııım; vazifelerini öğrenelim. Evet, Can Kardeşler öncelikle uzay kıyafetlerimizi giyelim. Gideceğimiz yer çook sıcak. Gözlerimiz kamaşmasın diye özel gözlükleri de takalım. Eğer hazırsanız hadi yola çıkalııım.

Yolumuz uzun olsa da sonunda vardık. Hadi şimdi ışığıyla gözlerimizi kamaştıran dostumuz güneşin dilinden dinleyelim vazifelerini.

“Hoş geldiniz canım dostlarım, sizlere kendimi tanıtayım. Ben lambanız olan Güneş. Ben vazifesini çok seven bir memurum. Rabbimizin çizdiği bir yolda hareket ederim ve etrafımdaki gezegenler de benimle birlikte yollarına devam ederler. Sanki aramızda manevi ipler varmış gibi düzenimiz hiç bozulmaz. Her gün sıcaklığımı ve ışığımı sizlere gönderirim. Vazifemden hiç vazgeçmem. Rabbimizden emri alır ve mutluluk içinde eksiksiz tamamlarım. Sıcaklığımla bahçenizdeki meyveleri pişirir, renklerimle çiçeklerinizi boyar, ışığımla gündüzünüzü nurlandırırım. Kendi dilimle Rabbimizi tesbih eder, Onun varlığına ve birliğine şahitlik ederim.”

Evet, Can Kardeşler! Dostumuz olan Güneşin vazifelerini öğrendik. Çevremizde gördüğümüz her şey gibi o da Rabbimize kendi diliyle ibadet ediyor. Güneş’i bir aydınlık, Ay’ı bir nur kılan Rabbimize şükürler olsun ki gökyüzünü bu memurlarıyla şenlendirmiş ve onları bize arkadaş etmiş.

Bir sonraki sayıda buluşmak üzere.

Yazan: Sümeyye Tuğçe Engiz

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*