Gökkuşağından Renk Tut

Her ne kadar ayılar yalnız yaşamaktan hoşlanan canlılarda olsalar, küçük ayı, belki yavru olduğundan kendi başına oynamaktan sıkıldı. Gökkuşağından renk tutası vardı. En sevdiği arkadaşı arı ile gökkuşağından renk tutma oyunu oynarlardı. Bu oyun ayı ve arının bulduğu bir oyundu. Yağmur yeryüzünü sularken aceleci güneş ortaya çıkar, renkler ıslanmaktan korunmak için kaçışmaya başlarlardı.
Sonra gökyüzünün en yükseğinde bir köprü oluştururlardı. İşte o an gökyüzündeki renkleri tutmak tekrar yeryüzüne indirmek isterlerdi. Menekşeler morsuz, güller kırmızısız, armutlar sarısız kalırsa ne üzücü olurdu. Ya renkler eski yerine dönmezlerse? Mesela ayı armut yemek istediğinde mavi armut toplasa ağaçlardan. Arı her renk çiçekten polen topladığı için bu durum çok önemli değil gibi görünebilir. Ama mor renkli bir papatyanın kokusunda menekşeyi bulamayacaktı.
Turkuaz renkli derenin etrafından kovanına ulaşmak yerine turuncu renkli derenin etrafından dolaşarak varmayı istemezdi. Bir keresinde kocaman bir kamyon gelip dereye sıvı boşaltmış ve dere bir ay boyunca gri renkte akmıştı. Bu nedenle neredeyse kovanın yolunu bulamayacaktı.
Çok iyi yüzücü olan ayılarda kirlenen dereye girip yüzemediklerinden neredeyse yüzmeyi unutacaklardı.
Neyse gelelim oyuna önce arı gökkuşağından bir rengi aklında tutar ayı da tuttuğu rengi tahmin etmek için sorular sorardı. Renkleri iyi bilirlerse onu hiç kaybetmezlerdi.
Renkler hep yerli yerinde dururdu. Rengi doğru tahmin ettiğinde arkadaşına kovanın sarı balından ikram ederdi. Ayı da arıya ormanda ki en güzel çiçeklerin yerini gösterirdi. Küçük ayı oyunu oynamanın hevesiyle arı vızıltılarının olduğu yere hızla koştu. Renkler korunmayı ve bilinmeyi hakediyordu.

Origami hem bir oyun hem bir oyuncak. Hikayeyi okuduktan sonra ayı yüzü origamisini katla. Hikaye
de okuduklarını katladığın origami ve resimlerle bir kağıda yap. Anlatmak bazen söz ile bazen yazı ile
bazen resimle olabilir. Bunlardan birini seçerek hikayenin devamını anlat.

1) Üçgen oluşacak şekilde yarıya katla.

2) İz yapmak için katlayıp aç.

3) Kesik çizgiden katla.

 

 

4) Kesik çizgiden katla.

5) Kesik çizgiden katla. Sence burası ayının neresi olacak?

6)Ters çevir.

7) Kesik çizgiden katlarken hangi bölüm olduğunu düşün.

8) Kesik çizgilerden geriye doğru katla.

9) Yüzünü çizdiğimizde origamimiz tamamlanmış olacak.

Yazan: Mihriban Sezer

Çizen: Ravzanur Güleçyüz

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*