Çocuklara Özel Sanat Atölyeleri

Evde vakit geçirmek istemeyen çocuklara yönelik birçok atölye var. Bunlardan bir tanesi çocukların resim, çizim, tasarım gibi sanatsal kabiliyetlerini geliştirebilecekleri sanat atölyeleri. Bu sayede çocuklar, iyi oldukları alanları keşfedebiliyor ve kendilerini geliştirebiliyor. Özellikle hafta sonlarını dolu dolu geçirmek, hem eğlenmek hem öğrenmek istiyorsanız, eğitici atölyelere katılabilirsiniz.

SANAT ALANINI SEN BELİRLE

İstanbul Modern Müzesi, cumartesi ve pazar günleri çocuklara özel sanatsal eğitimler veriyor. Düzenlediği atölyeler, çocukların öğrenmesine katkı sağlıyor. 4-15 yaş aralığındaki çocuklar, İstanbul  Modern Sanat Müzesi’nde müze sergilerine, sanat çalışmalarına ve yaş gruplarına
özel tasarlanan programlara katılarak resim, video, tasarım, mimarlık gibi farklı sanat deneyimleri kazanıyor. Bu gibi faaliyetler sayesinde çocuklar ilgi duydukları ve iyi oldukları alanları keşfedebiliyor. Böylece iyi bir ressam, iyi bir mimar, iyi bir grafiker olabiliyorlar.

MASALLAR RESMEDİLİYOR
4-6 ve 7-10 yaş grubuna yönelik olan Masal Haritaları Atölyesi, Canan Tolon’un “Sen Söyle” sergisine paralel tasarlanan bu atölye çalışması, çocukları kolektif bir resim yapmaya davet ediyor. Önce sergiyi gezen ve sergiden ilham alan çocuklar, atölyede Canan Tolon’un onlar için seçtiği masalların yorumlarını müze uzmanlarından dinlerken, dinledikleri masallarda geçen imge ve mekânları resmediyor.

YETENEKLER KEŞFEDİLİYOR
7-10 yaş grubuna yönelik olan Sürpriz Sonuçlar Atölyesi de, çocukların kabiliyetlerini keşfetmesine yardımcı oluyor.
Program Canan Tolon’un refleks resimlerinden ilham alıyor. Çocuklar, dirseklerini kırmadan, kollarını açmadan, ayakta ya da yerde oturarak, zıplayarak ya da sallanarak resim yaparken desenin nasıl değişebileceğini araştırıyor.

 

Sanat atölyesinde masallar yorumlanıyor.

Refleks resimlerle yetenekler keşfediliyor.

 

Haydi, hep birlikte resim yapmaya!

Yazar:  Kübra Örnek

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*