KARDAN ADAM YAPALIM, BURNUNA HAVUÇ TAKALIM!

Merhaba Sevgili Can kardeşim nasılsın?
Sen de benim gibi kış mevsimini heyecanla karşılayıp karın yağmasını sabırsızlıkla bekliyor musun? Haydi, o zaman “Kardan adam yapalım, burnuna havuç takalım, üşüyor bu havada, boynuna atkı saralım” şarkısı eşliğinde kardan adam yapmaya!

Malzemeler
Tuvalet kâğıdı rulosu
Beyaz akrilik bo ya
Sıcak silikon
Kalemler
Makas
Simli şöniller
Ponponlar
Kurdeleler
Oynar göz

1) İki adet tuvalet kâğıdı rulosunu masamıza alıyoruz.

2) Beyaz akrilik boya ile bir kat boyuyoruz. Kuruduktan sonra daha beyaz görünebilmesi için ikinci katı da boyuyoruz ve kurumaya bırakıyoruz.

3) Keçeli veya CD kalemi ile kardan adamların gözünü, ağzını ve kaşını çiziyoruz. Dilerseniz oynar göz de kullanabilirsiniz. Havuç burnunu çizdikten sonra pembe yanaklarını da çiziyoruz.

4) Simli şönil ve ponponlardan üşümesin diye kulaklık yapıp sıcak silikon ile yapıştırıyoruz. Çiçek şeklinde pullardan da düğmelerini yapıştırıyoruz.

5) Kurdelelerden atkımızı yapıştırıp uçlarını da aralıklı kestik miii kardan adam ve kardan hanımımız hazır! 🙂 Onları bir kayak merkezine götürüp eğlenceli bir oyun kurmaya ne dersiniz?

Arkadaşlar siz de yaptığınız faaliyetlerin fotoğraflarını çekip bize gönderin, yayınlayalım. E-Mail: cankardeseditor@gmail.com

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*