Artı Limanı’na Yolculuk

Merhaba Okurcan,

Nasılsın? Teşekkür ederim. Ben de iyiyim. Yolculuğa çıkmak için sabırsızlanıyor musun? Biliyorum Okurcan, biliyorum. Her ay ben de en az senin kadar sabırsızlanıyorum. Buluşacağımız günü sabırsızlıkla bekliyorum. Hadi o zaman. Vakit kaybetmeyelim. Hemen yola çıkalım. Aaa! Ben sana hangi limana gideceğimizi söylemeyi unuttum. Bugün ARTI LİMANI’na doğru yola çıkıyoruz. Tam yol ileri.

Evet Okurcan, bildiğin gibi + işaretini toplama işlemi yaparken kullanı- yoruz. Toplama işlemi yapmayı biliyorsun değil mi Okurcan?

3 ile 5’i toplayalım. Aferin sana. Şimdi de 9 ile 6’yı toplayalım. Benim bu sayıları toplayacak kadar parmağım yok mu diyorsun? Önemli değil Okurcan. Hiçbirimizin o kadar parmağı yok. Bak sana pratik bir yöntem öğreteyim. Bu yöntemi her zaman uygulayabilirsin. 9’u cebine koy. Parmaklarından 6 tanesini göster, diğerlerini kapat. 9’un üstüne say bakalım. 9 cepte, o nedenle 9’u söylemiyoruz. 10, 11, 12, 13, 14, 15. Evet sonuç 15. Sonucu doğru buldun Okurcan. Aferin sana.

Zaman ne çabuk geçiyor değil mi Okurcan? Bak limana yanaşıyoruz. Hadi gidip kuralımızı okuyalım.

Kural 8:

Resfebede + işaretini gördüğünüz zaman bu işareti artı olarak okuyun.

Bizim için hazırlanmış olan resfebemizi okuyalım.

 Artık

Sen harika bir çocuksun. Şimdi de aşağıdaki resfebeleri okuman gerekiyor. Kolay gelsin Okurcan. Hahaha zaten çok kolay mı diyorsun?

ARTI LİMANI’ndan ayrılmadan önce TARTILMAK sözcüğünün resfebesini yapman gerekiyor. Her zaman olduğu gibi sana ipuçları vereceğim.

Adım 1: T yaz.
Adım 2: + işaretini çiz. Adım 3: L yaz.
Adım 4: M yaz.
Adım 5: A yaz.
Adım 6: K yaz.

Bu resfebeyi farklı bir şekilde de yapabiliriz.

Adım 1: T yaz.

Adım 2: + işaretini çiz. Adım 3: L yaz.

Adım 4: Beyaz bir kâğıttan M harfi kes ve yapıştır. Biliyorsun daha önce RENKLER LİMANI’na gittiğimizde bir kural öğrenmiştik. Beyaz renkte yazılmış harflerden önce veya sonra ak diyorduk. Evet evet çok doğru söylüyorsun Okurcan. Beyaz M gördüğümüzde MAK diye okuyoruz. Bu kuralı unutmamış olman çok hoşuma gitti.

Adım 5: Resfebe yaptığın alanı çok açık sarı veya pembe renge boyayabilirsin. Ama dikkat et. Beyaz kâğıttan kestiğin M harfini asla boyama. Neden mi? Çünkü M harfini boyarsan beyaz (ak) M olmaz ve MAK diye okunmaz o zaman.

Gelecek ay görüşürüz Okurcan. Öğrendiğin kuralı arkadaşlarına anlat. İçinde + işaretini kullanabileceğiniz kelimeler bulun ve bu kelimelerin resfebesini yapın. Sana yardım etmemi mi istiyorsun? Peki o zaman sana yardım edeyim. Martı, tartı, tartışmak, artırmak, artırabilmek…

CEVAPLAR
ARTIŞ  ABARTI  KARARTI  TARTIŞMA  AĞARTICI  MORARTI

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*