Oyuncaklı Bir Kütüphane

Okumak, gelişimimiz için önemli bir değerdir. Okuma alışkanlığının yeteri kadar yüksek olmadığı ülkemizde, okuma kültürünün yerleşmesi için ciddi çalışmalar gerekiyor. Özellikle de hayatımızın içine almak için, küçük yaştan başlamalıyız. Kitap okumayı sevdirmek için çocuklara özel tasarlanan çocuk kütüphaneleri, bu noktada büyük katkı sağlıyor. Üsküdar’da bulunan Selimiye Çocuk Kütüphanesi, hem eski tarihiyle, hem de renkli mimarisiyle çocukların ilgisini çekiyor. Üstelik sadece kitap okumuyorsunuz. Çeşitli oyun aktiviteleri de var. Ne dersiniz bu ay da farklı bir mekânda okuma yapmaya?

Tarih Kokan Bir Yerde Kitap Okumaktan Keyif Aldık

Selimiye Çocuk Kütüphanesi’nin tarihi çok eskilere dayanıyor. III. Selim tarafından 1801-1805 yılları arasında Sıbyan Mektebi olarak yaptırılıyor.

Daha sonra kütüphane olarak hizmete açılan bina, 2012 yılında ”Çocuk Kütüphanelerini İyileştirme Projesi” kapsamına alınarak yeniden çocuklara uygun hale getiriliyor. İki katlı olan bina giriş katı okul öncesi, üst kat çocuk ve genç bölümleri olmak üzere yeniden düzenlenmiş.

On üç bine yakın kitap, yaklaşık 150 adet materyal var. Diğer kütüphanelerden farklı olarak çok fazla oyuncak da mevcut.

Ziyaret etmek isterseniz, resmi tatil günleri hariç haftanın her günü 08.00-20.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Üsküdar’da bulunan iki tatlı bu tarihi kütüphanede, biz de Can Kardeş gönüllüleriyle birlikte okuma etkinliği düzenledik. Tarih kokan bir yerde kitap okumaktan çok keyif aldık.

Can Kardeş’lerle Okuma Yaptık

Sadece kitap da okumadık. Biraz zaman sonra dinlenmek için aktivitelere yöneldik. Siz de okuma aralarında farklı etkinlikler yapabilirsiniz. Özel oturma alanlarında dinlenebilir, film izleyebilir, oyun köşesinde oyun oynayabilirsiniz. Ahşap yapbozlar, eşleştirme kartları, bowling ve boyama kitapları ile gününüzü renklendirebilirsiniz. Ayrıca internetten araştırma yapmak isterseniz, bilgisayarları kullanmak mümkün. Yapılan atölye çalışmaları da, hayallerinizi süslemek için büyük fırsat. Yaz tatili bitiyor. Okulların başlamasıyla birlikte okuduğun kitapları arkadaşlarınla paylaşabilir, yeni kitaplar alabilirsin. Haydi, o zaman herkese iyi okumalar…

Kübra Örnek

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*