İlk Orucum

Merhaba arkadaşlar;
Bir Ramazan ayına daha kavuştuğumuz için çok sevinçliyim.
Size ilk orucumu anlatmak istiyorum. Bundan iki yıl önceydi. Ben daha küçüğüm diye annem ve babam beni sahura kaldırmıyorlardı.
Ben de her sabah uyandığımda onlara kızıyordum, “Neden beni uyandırmadınız? Ben de oruçtutacağım” diye. Ertesi gece hiç uyumadan beklemeye karar verdim. Uykum gelse de inat etmiştim. Uyumuyordum. Önce davul sesi duymaya başladım. Çok heyecanlandım. Davulcu gittikçe yaklaşıyordu. Maniler de söylüyordu. Bu çok hoşuma gitmişti. Sonra mutfaktan tıkırtılar gelmeye başladı. Yerimden kalkıp ellerimi yıkayıp mutfağa gittim. “Ben de sahura kalktım” dedim. “Gel bakalım” dedi babam. Hep beraber kahvaltılık bir şeyler yerken, bir yandan da annem bana niçin oruç tuttuğumuzu, oruç tutarken nelere dikkat edeceğimizi anlattı. Ve şöyle dedi: “Lemanur, iftar vaktine
kadar senin sabredebilmen zor olabilir. Alışabilmen için istersen bugün yarım gün tut, olur mu?” Önce kabul etmemiştim ama ertesi gün saatler geçtikçe susuz kalmak, yarım güne razı olmamı sağladı. “Tekne orucu” da denilen bu oruç, tam olarak büyüklerinki gibi olmasa da, oruç tutmaya alışmamı ve sabrımı artırıyor. Böylece büyüyünce hiç zorlanmadan bu ibadeti yerine getirebilirim.
Mutlu iftarlar ve sahurlarla dolu güzel bir Ramazan ayı geçirmeniz dileğiyle hoşça kalın.

Lemanur Yükselten

1 Comment

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*