Herkes Kitap Okusun!

Sevgili arkadaşlar,
Beni tanıyan arkadaşlarımız hatırlayacaktır, 7 yaşındayım ve ilkokul 2. sınıfa gidiyorum. Aklıma gelen fikirleri, hayallerimi, yaşadıklarımı yazmayı seviyorum. Bazılarını da bu sayfada sizinle paylaşıyorum. Kitap okumayı çok seviyorum. Geçen hafta, evimize en yakın kütüphaneye gidip üye oldum. Kütüphaneyi çok sevdim. Sessiz bir şekilde herkesin kitap okuyor olması çok hoşuma gitti. Ben de önce çocuk kitaplarını inceledim. Sonra beğendiğim birkaç tanesini seçtim ama karar veremiyordum.
Hepsini hızlıca okumak istiyordum. Sonunda sadece bir tanesini orada okudum. Bir tanesini de evde okumak için ödünç aldım. Okuduğum kitapta iç organlarımız konuşuyordu. Kalp, “En önemli vazifeyi ben yapıyorum, kan pompalıyorum!” diyordu. Mide: “Ben olmasam yediklerinizi sindiremezsiniz.” Akciğer ise; “Havayı da kanı da ben temizliyorum!” diyordu. En sonunda beyin onlara kızıyordu, “Susuuuun! Yeter artık, hepinizi ben yönetiyorum!”
Aslında hepsinin görevi çok önemli ve birbirlerine yardım ediyorlardı. Bunları okurken kendimi vücudumun içinde onları izliyor gibi hissettim. Kitap okumak, film izlemekten daha zevkli diye düşündüm. Çünkü okurken istediğimiz hayali kurabiliyoruz, kendimizi istediğimiz karakterin yerine koyabiliyoruz.

Lemanur Yükselten

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*