Eğlenceli Test

1) Kur’ân-ı Kerim’in en kısa sûresi hangisidir?
a) Kevser b) İhlâs c) Fatiha

2) Sömestr tatilinde her gün 15 sayfa hikâye okuyan bir çocuk tatil bittiğinde toplam kaç sayfa kitap okumuş olur?
a) 155 b) 225 c) 100

3) Güzel sesiyle ezan okumasıyla tanınan sahabe kimdir?
a) Mus’ab bin Umeyr
b) Bilal-i Habeşi
c) Selmanı Farisi

4) Okuduğumuz bir kitaptan aklımızda kalanları kısaca yazmamız hangi yazı türüne girer?
a) Kompozisyon
b) Özet
c) Deneme

5) Aşağıdakilerden hangisi imanın şartlarından biri değildir?
a) Namaz kılmak
b) Meleklere inanmak
c) Peygamberlere inanmak

6) Vücudumuz hakkında söylenenlerden hangisi yanlıştır?
a) Akciğerlerimizle nefes alırız.
b) Midemiz yediklerimizi öğütmez.
c) Ağzımız yiyecekleri öğütür.

7) Aşağıdaki oyunlardan hangisi kış oyunlarından değildir?
a) Kızak
b) Kartopu
c) Mendil kapmaca

8) İlk karnelerimizi alıp kısa süreli çıktığımız okul tatilinin adı nedir?
a) Yıl sonu b) Yaz tatili c) Sömestr

9) Can Kardeş dergimizin geçen ayki kapak konusu neydi?
a) Ailede sevgi var
b) Hayvanlar âlemi
c) Kudüs

10) Bir sûre okuduktan sonra “Azim olan Allah doğru söyledi” anlamına gelen söz aşağıdakilerden hangisidir?
a) Amin
b) Allah kabul etsin
c) Sadekallahulaziym

11) “Yalnızlık, kötü arkadaştan daha ………..” sözünü tamamlayınız.
a) Hayırlıdır b) Olmazdır c) Birliktedir

12) Namazlardan sonra çektiğimiz tesbihlerden ilk kelime hangisidir?
a) Elhamdülillah
b) Subhanallah
c) Allahuekber

13) Teravih, mukabele, sahur gibi kelimeler bize hangi mübarek zamanı hatırlatır?
a) Ramazan ayını
b) Bayramı
c) Kandili

14) Dua ettikten sonra kabul olması için söylediğimiz kelime hangisidir?
a) Bismillah
b) Amin
c) Selamun Aleyküm

15)”Samanlıkta iğne aramak” deyimi ne anlama gelir?
a) Hazine aramak
b) İşin çok zor
c) Tasarruf

16) 2 liranın içinde kaç tane 25 kuruş vardır?
a) 6 b) 10 c) 8

17) Namazlarımızda rükuya eğildiğimizde hangi kelimeyi söyleriz?
a) Subhanallah
b) Subhanerabbiyelazim
c) Subhanerabbiyelala

18) Allah’a karşı pişmanlığını dile getirmek aşağıdakilerden hangisi olabilir?
a) Dua etmek
b) Sadaka vermek
c) Tövbe etmek

19) Hangisi kış mevsimine ait bir yiyecek değildir?
a) Elma b) Turşu c) Kiraz

20) Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi doğrudur?
a) Hz. İsa -İncil
b) Hz. Davut -Tevrat
c) Hz. Musa -Zebur

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 1-A, 2-B, 3-B, 4-B, 5-A, 6-B, 7-C, 8-C, 9-A, 10-C, 11-A, 12-B, 13-A, 14-B, 15-B, 16-C, 17-B, 18-C, 19-C, 20-A

Yorum Yaz