Hayvan Sevgisi Dinimizden

Genç çizer Emek Gülcan, resimlerle mesaj veriyor ve diyor ki;

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde onları bir gün değil, her gün hatırlamamız gerekiyor. 14 yaşındaki bir çocuk, hayvanlara yapılan zulümlere dayanamayıp insanlığa çizimlerle mesaj veriyor. Bakalım ne diyor?
Almanya’da yaşayan Emek Gülcan Kutlu, yaşanan hayvana şiddet olaylarına karşı duyarsız kalmayarak, insanları bilinçlendirmek ve biraz olsun mesaj verebilmek için çizimlerinde hayvanların yaşadıklarını anlatıyor. Kutlu, henüz 14 yaşında içinde hayvan sevgisi ile dolu bir kız çocuğu. Hayvan haklarına dair çizimleriyle kendine hayran bırakan Emek, resimlerinde verdiği mesajlarla da düşündürüyor.

Kalbe Dokunacak Resim Yapıyorum 

Genç ressam Kutlu, “Hayvan resimlerini önceden de çiziyordum ama o ayakları kesilen yavru köpeği görünce çok üzüldüm ve çok ağladım annem de istersen onu hep hatırlamak için resmini çiz dedi ve ben de çizdim. Bu ve buna benzer olaylar çok olmaya başladı. Türkiye’de ben de insanların kalbine dokunacak hayvanlara merhamet etmeleri için resimler çizmeye başladım. Belki insanlar hayvanlara kötülük yapmaktan vazgeçerler. Onların da bu dünyada yaşama hakkı var ve dünya sadece insanlara ait değil” diyor.

 Her Hayvan Güzeldir

Evet, imtihan dünyasında olduğumuzu buradan da anlıyoruz. Kimisi bisiklet yolunda oturan kedi zarar görmesin diye etrafına korumalar yerleştirirken, kimisi cani bir şekilde sinirini masum hayvanlardan çıkarabiliyor. İşte burada vicdan
devreye giriyor. Merhamet yoksunu olanlarda ne yazık ki acıma olmuyor. Şefkat Peygamberi olan Hz. Muhammed’i (asm) hatırlamak gerekiyor. O, bütün hayatıyla Müslümanlar için en iyi rehber olduğu gibi, hayvan sevgisiyle de örnek olmuştur. Bir yerden gelirken ölü bir köpeğin yanından geçmek zorunda kaldıklarında, kokudan iğrenen Ashabının tavrından rahatsız olunca, köpeğin yanına kadar giderek ne kadar da güzel dişleri var demiştir. Ölü hayvana bile saygı duyarak güzel yönünü nazara vermiştir.

Merhamet Etmeyen, Merhamet Bulamaz 

Evet, ihtiyaçlarını söylemekten aciz olan hayvanlara zarar vermememiz gerektiği gibi, koruyup kollamak vazifemiz olmalı. Haksız yere öldürülen bir karıncanın bile hesabı varken, hayvanlara yapılan zulümlerin ne boyutta karşılık bulacağını düşünmek lazım. Ve Hadis-i Şerif’te denildiği gibi “Yeryüzündekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin.” değer görmek istiyorsak, değer vermeliyiz. Yeryüzünün meleklerine sahip çıkarsak, merhamete, layık olabiliriz. Yaratılan her şey güzeldir, sevip koruyalım.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*