En Tatlı Rüya

Rüyamda adeta uçuyordum, gökyüzü her zamankinden daha güzel görünüyordu. Bir müddet gökyüzünde süzüldüm. Sonra bir yere kondum. Burası yemyeşil otlardan oluşuyordu. Biraz ilerledim bir de ne göreyim? Az ileride gözlüklü, uzun boylu, zayıf bir adam çocuklara balon üstünde kitap olan hediyeler dağıtıyordu.
Birden ince bir sesle irkildim.
“Merhaba.”
Ben de ‘merhaba’ dedim. Çocuğa sordum. “Bu amca ne yapıyor?”
“Bu amca bu ülkenin hediyeci amcası.”
O sırada amca geldi ve bana da verdi balonlardan. Bana balonu verdiği anda yükselmeye başladım. Ardından benimle konuşan çocuk geldi.
Sordum: “Niye yükseldik?”
“Bu balonlarla uçarken kitapları okumalısın.”
“Peki, ne işe yarıyor?”
“Eğer uçarak okursan iyi bir yazar olacaksın.”
Okumaya başladığım anda rüyam bitti. Ama harikaydı.
Açıkçası rüyamın devamını çok merak ediyordum. Elimde olsa devam etmeyi seçerdim.
Acaba bu rüyanın anlamı neydi? Hızlıca bilgisayara, rüyada uçmanın ne anlama geleceğini yazdım.
Bilgisayarda aynen şunlar yazıyordu: “Rüyada uçmak hayırlıdır ve kuş gibi uçuyorsanız yola çıkacaksınız anlamına gelir.”
Çok şaşırdım ama doğrusunu isterseniz yola çıkmak istemiyorum. Rüyamdaki gibi bir yazar olmak istiyorum. Ama yazar olmak için okumam gerektiğini biliyorum. O günden sonra kendime bir çizelge hazırladım. Ve kitaplardan yeni bilgiler öğrendim. Kitapların hayatımda bana çok yardımcı olacağını biliyorum.
Ben de insanlara yardım etmek istiyorum. Kendime güvenirsem ve karşıma çıkan engelleri aşarsam yazar olacağıma inanıyorum. Babama ve anneme yazımı gösterdim. Babam, üzerinde çalışırsam daha güzel bir yazı olacağını söyledi. Hayatımın sonuna kadar kitap okuyarak ve yazı yazarak devam edeceğim. Hayatımın bir tek rüyayla değişeceğini hiç tahmin etmezdim.

A. Bilge Satılmış (9 Yaşında)

1 Comment

  1. yaklasik 6 yil once . bir kız , sınıfa hocayla birlikte bir dergi ile geldi . Hoca o ders ilk 15 dakikasını o dergideki bir yazıyı okudu . Gerçekten o zamanki düşüncelerimize ve yaşımıza göre etkileyici bir yazıydı . Sonra öğretmenimiz yazıyı o kızın yazdığını söyledi . Herkes alkışlamaya başladı . Kim bilebilirdi ki ondan 1 yıl sonra o kızdan hoşlanacağımı ? Şimdi bu yazıyı elimdeki birçok anıyla beraber yazıyorum . Ben hiçbir şeyi unutmadım. Her şey hala aklımda , kalbimde . Sen sonsuza kadar kalbimde bir yer edindin. Seni hep hatırlayacağım 🙂 Eğer bir gün bu söylediklerim hakkında mesaj atmak istersen kim olduğumu tahmin edebilirsin .

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*