Eğlenceli Test

1)Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
a) Edirne- Selimiye
b) Bursa- Sultanahmet Camii
c) İstanbul- Beyazıt Camii

2) Hangi seçenekte anlatılan şeyin tasarrufla ilgisi yoktur?
a) Boş odada yanan ışığı kapatmak.
b) Verilen harçlıkları hemen harcamayıp biriktirmek.
c) Sıcak bir günde 4 adet dondurma yemek.

3) Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
a) Uçak-gar
b) Otobüs-durak
c) Gemi-liman

4) Gazete ve dergilerde gündelik olayların, mizahi yolla anlatıldığı çizimlere ne denir?
a) Fotoğraf
b) Resim
c) Karikatür

5) Ne demek olduğunu bilmediğimiz bir kelimeyle karşılaştığımızda, anlamını öğrenmek için başvurduğumuz kitapçığın adı nedir?
a) Not defteri
b) Deyimler sözlüğü
c) Sözlük

6)“Temizlik imanın …..” Hadis-i Şerifini hangi şık doğru tamamlar?
a) Bütünüdür
b) Yarısıdır
c) Kendisidir

7) İçerisinde tarihi eşyaların, araç ve gereçlerin sergilendiği, her milletten insanların, belli kurallar içinde gezip görebileceği kapalı mekânlara ne ad verilir?
a) Müze b) Anıt c) Mesire yeri

8) Resim yaparken hangi iki rengi karıştırırsak yeşili buluruz?
a) Mor – mavi
b) Açık yeşil – koyu yeşil
c) Mavi – sarı

9) Yaşadığı çoğu olay fıkralaştırılmış olan Akşehirli bilge insan kimdir?
a) Evliya Çelebi
b) Nasreddin Hoca
c) Mevlana

10) Çevredeki kaplıca sularının kirecinin çökelmesi sonucu, sertleşen taşların adeta beyaz bir dağ oluşturmasıyla ülkemizin turistik gezi mekanı halini alan yer neresidir?
a) Uludağ b) Pamukkale c) Everest

11) Gökyüzünden kurban olarak bir koçun indirilmesine vesile olan peygamber kimdir?
a) Hz. İsa (a.s)
b) Hz. İsmail (as)
c) Hz. Muhammed (asm)

12) Osmanlı devletinin kurucusu olan Osman Bey’in babası kimdir?
a) Orhan Gazi
b) 1.Murat
c) Ertuğrul Bey

13) Camilerde imamın namaz kıldığı oyuk şekildeki yere ne ad verilir?
a) Mihrap b) Şerefe c) Saf

14) Dünya haritası üzerinde şekli helikoptere benzeyen ülke hangisidir?
a) İspanya b) İtalya c) Kıbrıs

15) Biz çocukların, kolaylıkla okuma alışkanlığı kazanabilmemiz için öncelikle hangi tür kitaplar tercih edilmelidir?
a) Kalın ve bol açıklayıcı kitaplar
b) Büyük harfli eğlenceli hikayeler
c) Derslerle ilgili sözlükler

16) İçinde bulunduğumuz sonbahar mevsiminde, tedbir olarak yanımızda taşımamız gereken şey aşağıdakilerden hangisidir?
a) Güneş gözlüğü b) Mont c) Çizme

17) Günün kapanışını hangi vakit namazı ile yaparız?
a) Akşam b) Kuşluk c) Yatsı

18) Yediğimiz yiyeceklerde ilk olarak arayacağımız özellik hangisi olmalıdır?
a) Helal ve temiz olması
b) Ünlü bir marka olması
c) Ekonomik olması

19) Elektronik bir sesi yükseltmek için hangi elektronik araç kullanılır?
a) Mikrofon b) Kulaklık c) Hoparlör

20) Osmanlı padişahlarının imzası yerine geçen mühürlerin genel adı nedir?
a) Tuğra
b) Mail adresi
c) Posta pulu

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 1-B, 2-C, 3-A, 4-C, 5-C, 6-B, 7-A, 8-C, 9-B, 10-B, 11-B, 12-C, 13-A, 14-C, 15-B, 16-B, 17-C, 18-A, 19-C, 20-A