Eğlenceli Test

1) Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (asm) kaç yaşında peygamber olmuştur?
a) 25
b) O hep peygamberdi
c) 40

2) Vücudumuzun 2/3’ü neyden ibarettir?
a) Kan b) Kemik c) Su

3) Aşağıdaki kelimelerden hangisi dilimize ait değildir?
a) Yüz b) E-mail c) Göz

4) Peygamber Efendimiz (asm) hiçbir zaman ………. inanmamış ve tapmamıştır.
Cümlesinde noktalı yere hangisi gelemez?
a) Putlara
b) Ateşe
c) Meleklere

5) Dinimizin tüm insanlara ilk emri ne olmuştur?
a) Oku b) Dinle c) Konuş

6) Peygamberimizin getirdiği İslam dinine ilk inanan çocuk kim olmuştur?
a) Enes (r.a)
b) Eymen (r.a)
c) Hz. Ali (r.a)

7) Aşağıdaki kelimelerden hangisi gerçekten dilimize ait bir kelimedir?
a) Kombin b) Yağmur c) Panik

8)“Oku!” emri kadar önemli olan, Kur’ân ayetlerinde defalarca tekrarlanan fiil hangisidir?
a) Yemek b) Düşünmek c) Uyumak

9) Geçtiğimiz ayda “Demokrasi ve milli birlik günü” olarak andığımız gün
hangisidir?
a) 23 Nisan
b) 15 Temmuz
c) 1 Temmuz

10) “Güzel söz ……….dır” Hadisi Şerifini aşağıdaki hangi kelime doğru olarak tamamlar?
a) Terbiye
b) Sadaka
c) Hediye

11) “……… mü’minin nurudur” Hadisi Şerifi’ni doğru olarak tamamlayınız.
a) Oruç b) Zekât c) Namaz

12) Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, İslam’a inandığı ve yaydığı için ona düşmanlık eden birçok kişi vardı. Aşağıdakilerden
hangisi onlardan değildir?
a) Ebu Cehil
b) Ebu Leheb
c) Ebu Talip

13) 5 haftalık bir yaz eğitimi alan öğrenci, sadece hafta içi derslere giderse kaç günlük eğitim almış olur?
a) 35 b) 25 c) 45

14) Yaz tatili boyunca her gün 10 sayfa kitap okuyan bir çocuk, okullar açıldığında toplam kaç sayfa kitap okumuş olur? (yaz tatili
ülkemizde 3 aydır)
a) 90 b) 300 c) 900

15) Geçen ay ki Can Kardeş sayımızda tanıtılan ve bazı hikâyelerde ondan sadece eğlence düşkünü olarak bahsedilip, haksızlık
yapılan böcekgillerden olan arkadaşımız
hangisidir?
a) Ağustos Böceği
b) Ateş böceği
c) Peygamberdevesi

16) Bir çocuk tabakta duran 5 elmadan ikisi hariç, hepsini yerse tabakta kaç elma kalır?
a) 5 b) 3 c) 2

17) Tüm namazların önce sünneti kılındığı  halde, yalnızca hangi namazın önce farzı kılınır?
a) Sabah b) Akşam c) Öğle

18) 4 litre suyun içinde kaç tane yarım litre su vardır?
a) 6 b) 8 c) 10

19) Yolda karşılaştığımız birisine aşağıdakilerden hangisini söylemeyiz?
a) Selamun aleyküm
b) Merhaba
c) Hoşça kal

20) Hesap makinesinin çok yönlü gelişmiş hali olarak kabul edilen elektronik alet hangisidir?
a) Daktilo b) Telefon c) Bilgisayar

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 1-C, 2-C, 3-B, 4-C, 5-A, 6-C, 7-B, 8-B, 9-B, 10-B, 11-C, 12-C, 13-B, 14-C, 15-A, 16-C, 17-B, 18-B, 19-C, 20-C