Tatil Testi

1) Yaz tatilinde özgürce yapılabilecek en güzel şey aşağıdakilerden hangisidir?
a) Yemek yemek
b) Oyun oynamak
c) TV izlemek

2) Sadece yaz tatillerine ait bir şey olarak kalmaması gereken şey nedir?
a) Ders çalışmak
b) Tatil yapmak
c) Kur’ân öğrenmek

3) Yaptığı bir hatadan dolayı özür dilemek hangi tür davranışa girer?
a) Düşüncesiz bir davranış
b) Kaba bir davranış
c) Görgülü bir davranış

4) Ağustos ayındaki milli bayramımız hangisidir?
a) Zafer Bayramı
b) Cumhuriyet Bayramı
c) Çocuk Bayramı

5) Aşağıdakilerden hangisi evcil hayvanlardan biri değildir?
a) Kedi b) Aslan c) Muhabbet kuşu

6) Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (asm)’in, ümmetinin kurtuluşu için söylediği nasihat içeren sözlerine ne denir?
a) Sünnet b) Hadis c) Ayet

7) Serin sonbahar günlerine hangi ay ile geçiş yaparız?
a) Ocak b) Ağustos c) Eylül

8) Pirinç üretimiyle ünlü, balık ticaretinin de çok fazla olduğu çekik gözlü insanların ülkesi hangisidir?
a) Arabistan b) Portekiz c) Japonya

9) Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (asm) vefatından az bir zaman önce kendisine inanan halka yaptığı konuşmanın adı nedir?
a) Hitabet
b) Veda Hutbesi
c) Vedalaşma

10) Peygamber Efendimiz (asm) ‘in annesinin adı nedir?
a) Amine
b) Halime
c) Ümmü eymen

11) Namazlardan sonra çektiğimiz tesbih zikirlerini kaçar adet çekeriz?
a) 100 b) 99 c) 33

12) Allah’ın (c.c) varlığından ve tekliğinden bahseden 4 ayetlik kısa sure hangisidir?
a) İhlas b) Sübhaneke c) Fatiha

13) Esma’ül Hüsna’dan güven ve selamet verici anlamına gelen isim hangisidir?
a) El Hakem
b) El Vedud
c) Es Selam

14) İmtihanı ateşe atılmak olan ama gül bahçesine dönüşmesiyle ferahlayan peygamber kimdir?
a) Hz. Adem (as)
b) Hz. İbrahim (as)
c) Hz. Muhammed (asm)

15) Saat 12.30’da İstanbul’dan yola çıkan Can, 6 saat sonra Ankara’ya saat kaçta varmıştır?
a) 18:30 b) 16:30 c) 16:40

16) Hayvanlarla konuşmasıyla ünlü olan peygamber kimdir?
a) Hz. Nuh (a.s)
b) Hz. İbrahim (a.s)
c) Hz. Süleyman (a.s)

17) Aşağıdakilerden hangisi yaz mevsimi yiyeceği değildir?
a) Karpuz b) Portakal c) Dondurma

18) Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
a) Terzi-çivi
b) Doktor-stetoskop
c) Mühendis-baret

19) Aşağıdaki icatların sıralanışı hangi şıkta
yanlış verilmiştir?
a) Mektup- telgraf- bilgisayar
b) Telefon- duman-daktilo
c) Mum- gaz lambası- ampul

20) Yazın en sıcak günlerinde, kış mevsiminin en çok neyini özleriz?
a) Dondurucu soğuğunu
b) Kar yağışını
c) Grip olmayı

TESTİN ÇÖZÜMÜ:

1-B, 2-C, 3-C, 4-C, 5-B, 6-B, 7-C, 8-C, 9-B, 10-A, 11-C, 12-A, 13-C, 14-B, 15-A, 16-C, 17-B, 18-A, 19-B, 20-B