Merhaba

Sevgili dostum;
Bu sayımızla birlikte yeni eğitim ve öğretim yılına merhaba diyoruz.
Eğitim ve öğretim derken, aslında bu iki kavramı bazen karıştırıyoruz. Eğitim; bir kişinin davranışlarında değişiklik meydana getirme sürecidir.
Ya öğretim; eğitimin okullarda planlı programlı yapılan kısmıdır. Yani belirlenmiş olan müfredatı öğrenmek ve bu aşamadan sonra da uzmanlık kazanmak anlamında da kullanılır.
İşte bu sayımızda eğitimci/yazar Hanifi Örnek hocamıza eğitimin nasıl verilmesi gerektiği konusunu sorduk. Can Kardeş yazarlarından Kübra ablamız bu röportajı senin için gerçekleştirdi. Bakalım tecrübeli eğitimci bu sorulara nasıl cevap vermiş, hep birlikte okuyalım.
Renkli Düşünceler sayfamızda yazarımız anne-babalara bu kez, “eğitimde neler verilmesi” gerektiğini hatırlatıyor. Yazar özellikle altı maddenin altını çiziyor… Bakalım bu önemli noktalar nelermiş?
Eğitim diyoruz da, aslında elinde tuttuğun dergin Can Kardeş 38 yıldır, başlı başına bir eğitim dergisi olma özelliğini taşıyor. Bu bakımdan derginin her sayfası önemli ve her satırının altı çizilmesi gerekiyor.
Bu sayı yepyeni bir sayfamız oldu. Bilim/Kurgu ile harmanlanmış çizgi dizi; H2 Nur’u yeni çizerlerimizden Berfin Karakoyun çizdi. Bu çizgi karakteri seveceğinden şüphem yok… Çizer kadromuza yeni dahil ettiğimiz Berfin ablaya Can Kardeş ailesi olarak “Hoş geldin” diyoruz.
Çizgi kahramanlarımız yine iş başında; Uçan Çocuk, Vız Vız Arı, Nasreddin Hoca ve Çizgilerle Kıssalar yeni konularıyla sayfalarımızda yerini aldı.
Gözlerindeki nur hiç sönmesin, Allah’a emanet ol.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*