Tatil Testi

1) Sayıca diğerlerinden farklı olan hangisidir?
a) Kutsal kitaplar
b) Namaz
c) Büyük melekler

2) Yaptığı kötü bir şeyden dolayı pişman olmanın ve özür dilemenin dinimizdeki karşılığı nedir?
a) Tövbe etme
b) Kur’ân okuma
c) Sadaka verme

3) En çok kontrol altında tutmamız gereken duygumuz hangisidir?
a) Sevgi b) Öfke c) Gıpta

4) Ramazan orucu bitince tutulan, adına 6 günler denilen oruç hangi ayda olur?
a) Recep b) Şaban c) Şevval

5) Geçen sayımızda işlediğimiz, başını döndürebilen tek böcek türü hangisidir?
a) Çekirge
b) Sinek
c) Peygamberdevesi

6) “Azıcık aşım kaygısız başım” sözünü en iyi hangi cümle açıklar?
a) Gözün yüksekte olmazsa rahat edersin.
b) Her şeyden yetecek kadar olması, insana huzur için yeter.
c) Yemeğin az ise başın ağrır.

7) Her namazın her rekâtında mutlaka okunan sure hangisidir?
a) Subhaneke b)Fatiha c) Tahiyyat

8) “Hortumuyla yıkanan ……, ormanın en uzun boylusu ……..selam verdi. O da havuç tatlısı yemeğe …… sen de gel.” dedi. Noktalı yerlerde sırasıyla hangi hayvanlardan bahsedilmiştir?
a) Zürafa-fil-kanguru
b) Fil-zürafa-karga
c) Fil-zürafa-tavşan

9) Ramazanda en çok yediğimiz beyaz yufkadan yapılan sütlü tatlının adı neydi?
a) Baklava b) Sütlaç c) Güllaç

10) 2 kilo sütün içinde kaç tane yarım kilo süt vardır?
a) 2 b) 3 c) 4

11) Hangisi Kur’ân-ı Kerim’in diğer isimlerinden biri değildir?
a) Furkan: Ayırıcı
b) Büşra: Müjde
c) Hadis: söz

12) Aşağıdakilerden hangisi Allah’ın isimlerinden değildir?
a) Errahman b) Bismillah c) Esselam

13) Türbesi Konya’da bulunan fıkralara konu olmuş Akşehirli derviş kimdir?
a) Temel
b) Yunus Emre
c)Nasreddin Hoca

14) Aşağıdakilerden hangisinde Peygamber Efendimizin (asm) annesinin ve sütannesinin adı doğru verilmiştir?
a) Ümmü Eymen-Amine
b) Amine- Ümmü Seleme
c)Amine-Halime

15) Kâbe’yi yıkmak için gelen Ebrehe hangi hayvanı kullanmıştır?
a) Fil b) Deve c) Zürafa

16) 2 dakika 20 saniye toplam kaç saniye eder?
a) 120 b) 140 c) 160

17) Peygamber Efendimize (asm) ilk vahiy nerede gelmiştir?
a) Sevr mağarasında
b)Hira mağarasında
c)Uhud dağında

18) İnsan sesini hangi kuş taklit edebilir?
a) Serçe b) Muhabbet c) Papağan

19) Türkçe kelimeler aşağıdakilerden hangi harf ile başlayamaz?
a) J b) İ c) Ğ

20) Namazlarımızın secdesinde ne söyleriz?
a) Subhanallah
b) Subhane Rabbiyel Azim
c) Subhane Rabbiyel a’lâ

TESTİN ÇÖZÜMÜ:

1-b, 2-a, 3-b, 4-c, 5-c, 6-b, 7-b, 8-c, 9-C, 10-c, 11-c, 12-b, 13-c, 14-c, 15-a, 16-b, 17-b, 18-c, 19-c, 20-c