Eğlenceli Test

1) Bayramlarda el öpen çocuklara hangisi verilmez?
a) Para-mendil
b) Şeker-çikolata
c) Tablet-telefon

2) Ramazan Bayramı Müslümanlara niçin hediye edilmiştir?
a) Hak ettikleri için
b) 1 ay boyunca oruç tuttukları için
c) Eğlensinler diye

3) Dönem sonu karnesini alan öğrenciler kaç aylık tatile girerler?
a)1 ay b) 6 ay c) 3 ay

4)“Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz.” Hadis-i Şerif’i neyin önemine dikkat çeker?
a) Bir gün kıyamet kopacaktır
b) Ağaç dikmenin önemi
c) İşini yarım bırakma

5) En önemli dini bayramlarımızı doğru olarak işaretleyiniz.
a) 23 Nisan-Şeker Bayramı
b) Nevruz-Kurban Bayramı
c) Ramazan-Kurban Bayramı

6) Üç ayların sonuncusu hangisidir?
a) Ramazan b) Sefer c) Şaban

7) Arkadaşlarımızla aramızdaki bağı pekiştiren en önemli duygu aşağıdakilerden hangisidir?
a) Mutluluk
b) Yardımlaşma
c) Heyecan

8) Ülkemizde öğrenciler için tatil ayları denilince akla gelen hangileridir?
a) Ocak-şubat-mart
b) Eylül-ekim-kasım
c) Haziran-temmuz-ağustos

9) Hangisi sözel derslerden biridir?
a) Sosyal bilgiler
b) Geometri
c) Kimya

10) Günün ikinci namazı hangisidir?
a) İkindi b) Öğle c) Yatsı
11) Tam gün oruç tutan çocuklar, hangi iki yemeği yemek zorundadırlar?
a) Öğlen-sabah
b) Sahur-iftar
c) Gece-öğlen

12) Aşağıdakilerden hangisini yaparsak orucumuz bozulmaz?
a) Uyursak
b) Sakız çiğnersek
c) Su içersek

13) Aşağıdaki isimlerden hangisi alfabe sırasına göre en sonda yer alır?
a) Bilal
b) Bilgenur
c) Barış

14) Aşağıdakilerden hangisi sahip olmamız gereken değerlerden biri değildir?
a) Affedici olmak
b) Duyarlı olmak
c) Zengin olmak

15) Bir elimizin parmaklarını sayarken kaç defa çift sayı söyleriz?
a) 2 b) 4 c) 3

16) Kıldığımız hangi namaza, sünnetle değil de, farz ile başlarız?
a) Sabah
b) Öğle
c) Akşam

17) Aşağıdakilerden hangisi mevsim özelliğine göre yakılmaz?
a) Kalorifer b) Lamba c) Soba

18) Bir çocuk uzun süre TV izlese, boş boş otursa, hiç nitelikli bir iş yapmasa neyi israf etmiş olur?
a) Derslerini
b) Parasını
c) Zamanını

19) Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (asm)’in, örnek aldığımız davranışlarına ne denir?
a) Sünnet b) Hadis c) Ayet

20) Hangi ikisi eş anlamlıdır?
a) Talebe- öğretmen
b) Yaşlı-ihtiyar
c) Güz-kış

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 
1-C, 2-B, 3-C, 4-B, 5-C, 6-A, 7-B, 8-C, 9-A, 10-B, 11-B, 12-A, 13-B, 14-C, 15-A, 16-C, 17-B, 18-C, 19-A, 20-B