Kozalak Tatlısı

Piknik sezonunu açtınız mı arkadaşlar?

Kozalak görünce nedense aklıma piknik geliyor. Ormanlık bir yere pikniğe gidince oradaki tüm kozalakları toplamak istiyorum. Şekilleri hoşuma gidiyor sanırım. Pikniğe gidip kozalak toplayamazsak biz de kendimiz yaparız. Sonra da onları yeriz. Bu tatlı hem damağımıza hem de gözümüze hitap ediyor. Şu bahar havasında bu tarifi denemeden geçmeyelim. Tarifimiz “Kozalak Tatlısı”

Malzemeler:
• Buğday gevreği ya da mısır gevreği
• Kakaolu kek
•Yarım bardak süt
• Bir kalıp çikolata

Bu tarifte kullanmak için kakaolu yaprak buğday gevreğini tercih ettim fakat siz istediğiniz bir gevreği seçebilirsiniz.
Kakaolu, kakaosuz, mısır gevreği, buğday gevreği ya da pirinç patlağı…
Hepsinden de güzel bir tat ve görüntü elde etmemiz mümkün.

Öncelikle kekimizi ufalayıp küçük parçalar haline getiriyoruz. Mutfak robotunda çekerek ya da rendeleyerek küçültebiliriz ama en kolayı elimizde ufalayarak  küçültmek.

Daha sonra erittiğimiz kalıp çikolatamızı ve sütümüzü ilave ediyoruz. Şekil alacak hâle gelene kadar yoğuruyoruz.

Hamurun kıvamını iyi ayarlayabilmek için sütümüzü azar azar ekliyoruz. Elimizde yuvarladığımızda yapışmadan top halini alabiliyorsa hamurumuzun kıvamı yerinde demektir.Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp top şekli veriyoruz. Bütün hamuru bu şekilde bitiriyoruz. Şekil vermeye geçmeden önce hamurumuzu buzdolabında yarım saat dinlendirirsek şekil vermemiz daha kolay olacaktır. Bu aşamadan sonra kozalak şeklini vermeye başlayabiliriz. Top haline getirdiğimiz kekimize gevrekleri batırıyoruz. Üst kısmından başlayarak kek görünmeyecek hâle gelene kadar her yerine gevreği batırıyoruz. En alt kısmını boşta bırakabiliriz.

Bütün kek hamurumuza bu işlemi uygulayıp kozalaklarımızı hazırlıyoruz. Çok güzel görüntüler elde edeceğinize eminim. Hadi kollara sıvayalım.
Bu tarifi kek kullanmadan gevrekle de yapabilirsiniz. Gevrek, çikolata, birer kaşık bal ve tereyağı kullanarak daha pratik ve farklı kozalaklar elde edebilirsiniz.

Not: Yemeye kıyamadığınız tatlılarınızı fotoğraflayıp bizimle paylaşın. Hünerli ellerinizi biz de görelim.

Nurefşan Akkaya

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*