Minik yazarlar kitaplarını imzaladı

Çağdaş Yaşam Prof. Ahmet Merdivenci İlkokulu 2/D sınıfı öğrencileri, bir ilke imza atarak kitap yazdı.
“Bir öğretmen olarak çocuklarımın kalbine yazarlık tohumunu atmak istedim” diyen öğretmenleri Cemil Göktürk sözlerinin devamında
şunları söyledi:
“Kitap oluşturmaktaki amacımız çok okuyan ve de çok yazan bir nesil yetiştirmek. Gördüm ki çocuklara yol gösterildiğinde onlar başarıya ulaşıyorlar. Hem okuyan hem yazan nesil bu ülkenin geleceğini inşa eder.”

HEM SEVİNÇLİYİZ, HEM DE HEYECANLI

Minik yazarlardan Bekir Berk Arıdoru, “Kitap yazmak harika bir duygu. İçinde benim de ismim yer aldığı için çok mutluyum” dedi.
Azra Türkoğlu ise heyecanla, “Kitabıma imza atmak beni sevindirdi” dedi. Minikler, heyecanlarını hep birlikte paylaştılar, okumayı yazmayı seven öğrencilere örnek oldular. Kitapta imzası olan öğrenciler şunlar; Metehan Turp, Ceyda Çil, Beyza Ernur, Azra Türkoğlu, Bekir Berk Arıdoru, Berfin Akdoğan, Toprak Aytuğ Zengin, Kaan Birtek, Arda Civelek, Abdülmuttalib Coşkun, Esila Meryem Yurtgün, Nisa Coşkun, İbrahim Sercan Türker ve Aras Aydın.

Çağımızın en güçlü kitle iletişim kaynaklarından biri bilgisayarlardır. Hayatımıza birden bire giren internet ise, ayrılmaz bir parçamız oldu.
Özellikle eğitimde; ödevler, projeler, araştırmalar için bunlar gibi bir çok teknolojik alet yardımcı oluyor.
Ama zararlı yönlerini de duyuyoruz. O zaman aklımıza şu soru geliyor: Bir şey bu kadar faydalı iken, nasıl bir o kadar zararlı olabilir?
Evet teknolojinin olumlu yönlerinin yanında, olumsuz yönleri de var. Dikkat edilmediğinde, kontrollü kullanılmadığında kötü sonuçlar doğurabiliyor.
İşte bu vesileyle bir grup arkadaş, teknolojinin olumlu ve olumsuz etkileri üzerine Ata Ortaokulu’nda bir münazara gerçekleştirdi.

Esmanur Özdabak, Rüya Hamzaoğlu, Mehmet Buğra Demir, teknolojinin olumsuz yönlerini ele alırken, Azra Nur Kara, Ege Eren Erkal, Alper Gültekin teknolojinin olumlu yönlerini savundu. Olumlu yönlerini savunanlar; teknolojinin hayatı kolaylaştırdığını , hastalıkların tedavisinin bulunmasında etkili olduğunu, iş imkânlarını arttırdığını, insan hayatının uzadığını söyledi. Faaliyetten birkaç kare fotoğraf alınarak, teknolojinin faydaları gösterildi. Olumsuz yönlerini ele alan öğrenciler; Çevrenin kirlendiğini, boyun ve sırt ağrıları olmak üzere bir çok sağlık problemine sebep olduğunu, sosyal etkileşimin azaldığını, gereksiz tüketime sebep olduğunu ve teknolojiye bağımlı hale gelindiğini söylediler. Münazaranın sonunda, “Kararında ve iyi yönde kullanıldığında faydalı; kötü amaçla bağımlılık derecesinde kullanıldığında ise zararlı” şeklinde bir sonuç çıktı. Hazırlanan pankartlarda da dikkat çekici satırlar vardı:

-Gereğinden fazla kullanıldığında vakit kaybına neden olur.
-Zararlı siteler çocukların ve yetişkinlerin ruh sağlığının bozulmasına neden olur.
-Zamanlarını boşa harcamalarına ve şiddete yönelmelerine neden olur.
-Aile içinde paylaşımın azalmasına neden olur.

KÜBRA ÖRNEK

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*