Eğlenceli Test

1) Kabuğu kırıldığında içi beynimize benzeyen, zekâ arttırıcı yemişimiz hangisidir?

a) Fındık b) Badem c) Ceviz

2) Bağımlılık yapan şeyleri kullanan kişilere hangi kurum yardımcı olur? (sigara-uyuşturucu

a) Hastane b) Yeşilay c) Kızılay

3) Her yıl Çanakkale şehitlerimizi dualarla andığımız tarih hangisidir?

a) 18 Mayıs b) 23 Nisan c) 18 Mart

4) Hangi kelime tek başına bir anlam ifade etmez?

a) Al b) Ve c) Ver

5) 5 vaktin tam ortasındaki namaz hangisidir?

a) Öğlen b) İkindi c) Akşam

6) Her gün yarım saat hikâye okuyan bir çocuk bir haftada kaç saat okumuş olur?

a) Üç saat
b) Dört saat
c) Üç buçuk saat

7) Hayatları, birbirini kovalamakla geçen ikililerden, hangisi yanlış yazılmıştır?

a) Kedi-fare
b) Köpek-kedi
c) Sinek-kelebek

8) Hicri takvime göre şu an içinde olduğumuz cemaziyel-ahir ayından sonra hangi ay gelir?

a) Recep b) Şaban c) Ramazan

9) Aşağıdaki meleklerde hangileri sürekli bizimle beraber değildir?

a) Hafaza melekleri
b) Azrail
c) Kiramen-kâtibin

10) Osmanlı devletinin kurucusu olan Osman Bey’in tarihe geçmiş bilge dedesi kimdir?

a) Orhan Gazi
b) Süleyman Şah
c) Ertuğrul Gazi

11) Mart ayı bize, soğukların ardından neyi müjdeler?

a) Kar yağışını
b) Yazı
c) Baharı

12) Konuşan tek kuş türüdür. Hangisidir?

a) Muhabbet kuşu
b) Papağan
c) Huma kuşu

13) Uzadıkça kısalan şey nedir, düşünelim bakalım?

a) Lastik
b) Hayat-ömür
c) Saç

14) Aşağıdaki eşyalarımızı, yazdan kışa doğru geçerken hangi sıralamaya göre kullanırız?

a) Battaniye-yorgan-çarşaf
b) Pike-battaniye-yorgan
c) Battaniye-pike-yorgan

15) Bir özelliği bakımından en çok benzerlik gösteren varlıklar hangi şıkta verilmiştir?

a) Güneş-limon civciv
b) Çilek-muz-dondurma
c) Çorba-ayran-pilav

16) Müsaade isteyerek konuşmak hangi tür kurallara aittir?

a) Görgü kuralları
b) Çevre kuralları
c) Trafik kuralları

17) Aşağıdaki kelimelerden hangileri yanlış eşleştirilmiştir?

a) Atkı – Kaşkol
b) Şapka – Bere
c) Eldiven – Çorap

18) Bir düzine tavuğun birer tane yavrusu olursa toplam kaç civciv olur?

a) 10 b) 12 c) 24

19) Allah’ın isimlerinin en sevaplısı ve en büyüğü olarak nitelenen ismin adı nedir?

a) Esmaül Hüsna
b) İsmi Azam
c) 99 Esma

20) Peygamberimizden (asm) bahsedildiğinde hemen saygı ve sevgi belirtisi olarak yaptığımız şeyin adı nedir?

a) Besmele çekmek
b) Kelime-i şehadet getirmek
c) Salâvat getirmek

TESTİN ÇÖZÜMÜ:

1-C, 2-B, 3-C, 4-B, 5-B, 6-C, 7-C, 8-A, 9-B, 10-B, 11-C, 12-B, 13-B, 14-B, 15-A, 16-A, 17-C, 18-B, 19-B, 20-C